ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce lista infracțiunilor comise de autorități în timpul pandemiei COVID-19 este una lungă, poate cea mai mare dintre toate este suprimarea intenționată a tratamentelor sigure și eficiente, inclusiv ivermectina. Acest lucru pare să fi fost făcut pentru a proteja programul de „vaccinare” COVID.

Injecțiile COVID au fost introduse pe piață sub autorizație de utilizare de urgență (EUA), care poate fi obținută numai dacă nu există alternative sigure și eficiente (de tratament).

Mai multe analize sistematice și meta-analize de studii au luat în considerare ivermectina pentru prevenirea și tratamentul infecției cu COVID-19. O evaluare rapidă realizată în numele Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) din SUA, pe 3 ianuarie 2021, a relevat că medicamentul „reduce, probabil, numărul deceselor cu o medie de 83%, comparativ cu lipsa tratamentului pe bază de ivermectină”.

Potrivit unei evaluări și meta-analize mai recente, ivermectina, atunci când a fost utilizată preventiv, a redus infecția COVID-19 cu o medie de 86%.

O altă evaluare științifică recentă a concluzionat că ivermectina determină reduceri semnificative din punct de vedere statistic ale mortalității, ale timpului de recuperare clinică și ale timpului de eliminare a virusului. 

*
 
 
Ideile de mai sus rezumă un articol al doctorului Joseph Mercola publicat de Global Research, pe care îl redăm integral mai jos, în limba română.

Deși lista infracțiunilor comise de autorități în timpul pandemiei COVID-19 este lungă, poate că cea mai mare dintre toate este suprimarea intenționată a tratamentelor sigure și eficiente. În acest moment, pare destul de clar că acest lucru a fost făcut pentru a proteja campania de vaccinare cu seruri experimentale.

Injecțiile COVID au fost introduse pe piață în baza unei autorizații de utilizare de urgență (EUA), care poate fi obținută numai dacă nu există nicio alternativă disponibilă. Într-o lume sănătoasă la cap, terapiile genice COVID nu ar fi obținut niciodată o EUA, deoarece există mai multe opțiuni de tratament sigure și eficiente.

Un tratament care iese în evidență este ivermectina, un medicament antiparazitar vechi de decenii care se află pe lista medicamentelor esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății.

Ceea ce face ca ivermectina să fie deosebit de utilă în cazul COVID-19 este faptul că acționează atât în faza virală inițială a bolii, când sunt necesare antivirale, cât și în faza inflamatorie, când încărcătura virală scade și devin necesare antiinflamatoarele. S-a demonstrat că inhibă considerabil replicarea SARS-CoV-2 in vitro1, accelerează eliminarea virusului și reduce semnificativ riscul de deces.
 
Gold Standard Review susține utilizarea Ivermectinei

Dr. Tess Lawrie, doctor în medicină, cercetător și director al Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd din Marea Britanie (video mai sus)2, a încercat să dea de veste întregii lumi despre Ivermectină. În acest scop, ea a ajutat la organizarea grupului britanic BIRD (British Ivermectin Recommendation Development)3 și a Conferinței internaționale Ivermectina pentru COVID4, care a avut loc online, la 24 aprilie 2021.

Doisprezece experți medicali5 din întreaga lume și-au împărtășit cunoștințele în cadrul acestei conferințe, trecând în revistă mecanismul de acțiune, protocoalele de prevenție și de tratament, inclusiv așa-numitul sindrom de lungă durată, rezultatele cercetărilor și datele din lumea reală. Toate conferințele, care au fost înregistrate prin Zoom, pot fi vizionate pe Bird-Group.org.6

Lawrie a publicat mai multe recenzii sistematice și meta-analize ale studiilor privind ivermectina pentru prevenirea și tratarea infecției cu noul coronavirus. O analiză rapidă realizată în numele Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) din SUA, de pe 3 ianuarie 2021, a constatat că medicamentul „reduce, probabil, decesele cu o medie de 83%, în comparație cu lipsa tratamentului cu ivermectină”7.

Meta-analiza sa din februarie 2021, care a inclus 13 studii, a constatat o reducere cu 68% a numărului de decese. Aceasta este o subestimare a efectului benefic, deoarece unul dintre studiile incluse a utilizat hidroxiclorochina (HCQ) în grupul de control. Deoarece HCQ este un tratament activ care s-a dovedit a avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra rezultatelor, nu este surprinzător faptul că acest studiu particular nu a evaluat ivermectina ca fiind mai bună decât tratamentul de control (care a fost HCQ).

Două luni mai târziu, pe 31 martie 2021, Lawrie a publicat o analiză actualizată care a inclus încă două studii randomizate controlate. De data aceasta, reducerea mortalității a fost de 62%. Când 4 studii cu risc ridicat de parțialitate au fost eliminate în timpul unei analize de sensibilitate ulterioare, s-a ajuns la o reducere de 72% a deceselor.

(Analizele de sensibilitate sunt efectuate pentru a reverifica și confirma rezultatele. Deoarece analiza de sensibilitate a dat un rezultat și mai bun, aceasta confirmă concluzia inițială. Cu alte cuvinte, este puțin probabil ca ivermectina să reducă mortalitatea cu ceva mai puțin de 62%).

Dr. Lawrie a făcut o trecere în revistă a analizelor din februarie și martie și a altor meta-analize într-un interviu cu Dr. John Campbell, prezentat în „Mai multe vești bune despre Ivermectină”. Dr. Lawrie a publicat acum a treia sa analiză sistematică. Conform acestei lucrări, publicată la 17 iunie 2021 în the American Journal of Therapeutics8:

„Meta-analiza a 15 studii a constatat că ivermectina a redus riscul de deces în comparație cu absența ivermectinei (raport mediu de risc 0,38 ...) ... Dovezile cu grad scăzut de certitudine au arătat că profilaxia cu ivermectină a redus infecția cu COVID-19 cu un procent mediu de 86% ... Rezultatele secundare au furnizat dovezi mai puțin sigure.
 
Dovezi cu grad scăzut de certitudine au sugerat că este posibil să nu existe niciun beneficiu al ivermectinei pentru cei cu „nevoie de ventilație mecanică”, în timp ce estimările efectului pentru „ameliorare” și „deteriorare” au favorizat în mod clar utilizarea ivermectinei. Evenimentele adverse grave au fost rare în rândul studiilor privind tratamentul ...”

Organizația Mondială a Sănătății refuză să recomande Ivermectina

În ciuda faptului că majoritatea dovezilor sunt în favoarea ivermectinei, în momentul în care OMS și-a actualizat în cele din urmă ghidul privind ivermectina la sfârșitul lunii martie 2021 9,10, a respins-o în mare parte, pe motiv că ar fi necesare mai multe date. OMS o recomandă doar pentru pacienții care sunt înscriși într-un studiu clinic.

Cu toate acestea, organizația și-a fundamentat recomandarea negativă pe o analiză care a inclus doar 5 studii, care au arătat, totuși, o reducere cu 72% a numărului de decese grație folosirii ivermectinei. Mai mult, în rezumatul concluziilor OMS, se includ brusc date din 7 studii, care, împreună, arată o reducere cu 81% a deceselor. Intervalul de încredere este, de asemenea, surprinzător de mare, cu o reducere a deceselor de 64% la limita inferioară și de 91% la limita superioară.

Și mai remarcabil este faptul că efectul absolut estimat pentru tratamentul standard este de 70 de decese la 1.000 de persoane, în comparație cu doar 14 decese la 1.000 de persoane în cazul tratamentului cu ivermectină. Aasta îmseamnă o reducere a deceselor de 56 la 1.000 atunci când se utilizează medicamentul. Intervalul de încredere este între 44 și 63 mai puține decese la 1.000.

În ciuda acestui fapt, OMS refuză să recomande acest medicament pentru tratarea COVID-19. Rabindra Abeyasinghe, un reprezentant al OMS în Filipine, a comentat că utilizarea ivermectinei fără dovezi „solide” este „dăunătoare”, deoarece poate da o „încredere falsă” publicului. 11 Ne-am fi așteptat să spună același lucru despre vaccinurile experimentale Covid, pe care OMS le recomandă chiar în ciuda tot mai numeroaselor raportări de efecte adverse grave și chiar decese. Dar organizația care a declarat pandemia în 2020 alege cu bună știință să fie pentru unii mumă și pentru alții, ciumă. Timp în care oameni mor din lipsă de tratament sau din cauza unor protocoale care le pun viața în pericol.

De ce a fost cenzurată Ivermectina

Dacă ați încercat să împărtășiți veștile bune despre ivermectină, ați observat, fără îndoială, că este incredibil de dificil să faceți acest lucru. Multe companii de social media interzic în mod categoric astfel de postări.

Promovarea ivermectinei pe YouTube, sau chiar discutarea beneficiilor citate în cercetările publicate, încalcă politicile de postare ale platformei. Gazda podcastului DarkHorse, doctorul Bret Weinstein, este doar una dintre victimele acestei politici de cenzură.

Interviurile sale cu experți medicali și științifici, precum Dr. Pierre Kory, pneumolog și specialist în terapie intensivă, fost profesor de medicină la St. Luke's Aurora Medical Center din Milwaukee, Wisconsin, și președinte și director medical12 al FLCCC, și Dr. Robert Malone, inventatorul tehnologiei de bază a platformei de vaccinare cu ARNm și ADN13, au fost șterse de pe YouTube. Interviul cu Malone avea peste 587.330 de vizualizări în momentul în care a fost cenzurat.14

Dar de ce? De ce nu vor ca oamenii să fie încrezători că există un tratament și că COVID-19 nu este o condamnare la moarte, așa cum au fost făcuți să creadă? Răspunsul scurt este: pentru că ivermectina „amenință” programul de vaccinare. Deodată, competiția și pluralismul sunt „amenințări” la adresa celor care se laudă că vor să contracareze pandemia.După cum a explicat Andrew Bannister într-un articol din 12 mai 2021, Biz News:15

„Ce-ar fi dacă ar exista un medicament ieftin, atât de vechi încât brevetul său a expirat, atât de sigur încât se află pe listele de medicamente esențiale și pentru copii ale OMS și este folosit în campaniile masive de administrare a medicamentelor?

Ce-ar fi dacă ar putea fi luat acasă, la primele semne de simptome specifice COVID-19, administrat celor aflați în contact apropiat, și ar reduce semnificativ evoluția bolii COVID-19 și numărul de cazuri, astfel încât mult mai puține persoane ar avea nevoie de spitalizare?

Lansarea internațională a vaccinurilor în baza unei autorizații de utilizare de urgență (EUA) ar trebui să fie oprită din punct de vedere legal. Pentru ca o EUA să fie legală, „nu trebuie să existe o alternativă adecvată, aprobată și disponibilă la produsul candidat pentru diagnosticarea, prevenirea sau tratarea bolii sau afecțiunii”.

Vaccinurile ar deveni legale doar după ce ar trece de faza 4 a studiilor, iar acest lucru nu se va întâmpla cu siguranță în 2021... Lansarea vaccinurilor, în afara studiilor, ar deveni ilegală.

OMS și companiile farmaceutice s-au compromis grav

Respingerea de către OMS a ivermectinei are sens doar dacă a) luați în considerare cerințele EUA; și b) vă amintiți că OMS primește o parte semnificativă a finanțării sale din partea unor interese private din domeniul producției de vaccinuri.

Fundația Bill & Melinda Gates este al doilea cel mai mare finanțator al OMS, după Statele Unite, iar Alianța GAVI, deținută tot de Gates, este al patrulea cel mai mare donator. Alianța GAVI există doar pentru a promova și a profita de pe urma vaccinurilor, iar, timp de mai mulți ani, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut parte din consiliul de administrație al GAVI.16

După cum a relatat Bannister, producătorul Merck, deținătorul original al brevetului pentru ivermectină, are, de asemenea, conflicte de interese grave care par să fi jucat un rol în respingerea ivermectinei. El scrie17:

„Ivermectina a fost utilizată la om timp de 35 de ani și au fost administrate peste 4 miliarde de doze. Merck, deținătorul original al brevetului (18), a donat 3,7 miliarde de doze țărilor în curs de dezvoltare... Siguranța sa este documentată la doze de douăzeci de ori mai mari decât cele normale....

Brevetul Merck pentru ivermectină a expirat în 1996 și compania produce mai puțin de 5% din oferta mondială. În 2020, i s-a cerut să participe la studiile nigeriene și japoneze, dar le-a refuzat pe ambele.

În 2021, Merck a publicat o declarație în care susținea că Ivermectina nu este un tratament eficient împotriva Covid-19 și, în mod bizar, a afirmat că există „o lipsă îngrijorătoare de date privind siguranța în majoritatea studiilor” pentru medicamentul pe care l-a donat pentru a fi distribuit pe scară largă, de către lucrătorii din asistența medicală primară, în campanii de masă, la milioane de persoane din țările în curs de dezvoltare.

Presa a preluat declarația companiei Merck ca pe un adevăr absolut, fără să analizeze conflictul de interese atunci când, câteva zile mai târziu, Merck a primit 356 de milioane de dolari de la guvernul SUA pentru a dezvolta un tratament experimental pentru Covid-19.

OMS chiar a citat Merck, pentru a demonstra că nu e eficientă, în recomandarea lor împotriva utilizării Ivermectinei. Este o lume periculoasă aceea în care marketingul corporatist determină politica de sănătate publică.”

FLCCC solicită utilizarea pe scară largă și timpurie a Ivermectinei

În SUA, FLCCC a solicitat adoptarea pe scară largă a ivermectinei, atât ca profilaxie, cât și pentru tratamentul tuturor fazelor COVID-1919,20, iar Kory a depus mărturie cu privire la beneficiile ivermectinei în fața mai multor comisii COVID-19, inclusiv în fața Comitetului Senatului pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale, în decembrie 2020,21 și în fața Comisiei pentru Ghidul de tratament COVID-19 a Institutului Național de Sănătate, în ianuarie 2021.22

Pe baza unei meta-analize a 18 studii controlate randomizate, ivermectina produce reduceri semnificative din punct de vedere statistic ale mortalității, ale timpului de recuperare clinică și ale timpului de eliminare a virusului.

După cum a menționat FLCCC 23:

„Datele arată capacitatea medicamentului Ivermectină de a preveni COVID-19, de a-i împiedica pe cei cu simptome timpurii să treacă la faza hiperinflamatorie a bolii și chiar de a-i ajuta pe pacienții în stare critică să se recupereze.

... numeroase studii clinice - inclusiv studii randomizate controlate și revizuite inter pares - au arătat beneficii de proporții ale Ivermectinei în profilaxie, în tratamentul timpuriu și, de asemenea, în stadii avansate ale bolii. Luate împreună ... zecile de studii clinice care au apărut acum în întreaga lume sunt suficient de substanțiale pentru a se putea evalua în mod fiabil eficacitatea clinică.”

FLCCC a publicat trei protocoale COVID-19 diferite, toate incluzând utilizarea ivermectinei:

  • I-MASK+24 - un protocol de prevenire și tratament timpuriu la domiciliu
  • I-MATH+25 - un protocol de tratament în spital. Fundamentarea clinică și științifică a acestui protocol a fost evaluată între specialiști și a fost publicată în Journal of Intensive Care Medicine26 la jumătatea lunii decembrie 2020
  • I-RECOVER27 - un protocol de tratament pe termen lung pentru sindromul de cursă lungă
 
În plus față de meta-analiza lui Lawrie din American Journal of Therapeutics, FLCCC a publicat, de asemenea, o analiză științifică28 în aceeași revistă.

Această lucrare, „Review of the Emerging Evidence Demonstrating the Efficacy of Ivermectin in the Prophylaxis and Treatment of COVID-19”, publicată în numărul din mai/iunie 2021, a arătat că, pe baza unei meta-analize a 18 studii randomizate și controlate, ivermectina produce „reduceri mari, semnificative din punct de vedere statistic, ale mortalității, ale timpului până la recuperarea clinică și ale timpului până la eliminarea virusului”.

Ivermectina reduce semnificativ riscul de infecție și deces

FLCCC a constatat, de asemenea, că, atunci când este utilizată ca tratament preventiv, ivermectina „reduce semnificativ riscurile de contractare a COVID-19”. Într-un studiu, dintre cei cărora li s-a administrat o doză de 0,4 mg per kilogram în ziua 1 și o a doua doză în ziua 7, doar 2% au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2, comparativ cu 10% dintre subiecții care nu au primit medicamentul.

Într-un alt studiu, membrilor familiei pacienților care au fost testați pozitiv li s-au administrat două doze de 0,25 mg/kg, la interval de 72 de ore. La controlul efectuat două săptămâni mai târziu, doar 7,4% dintre rudele expuse care au luat ivermectină au fost testate pozitiv, în comparație cu 58,4% dintre cei care nu au luat ivermectină.

Într-un al treilea, care, din păcate, a fost neamestecat, diferența dintre cele două grupuri a fost și mai mare. Doar 6,7% din grupul de ivermectină a fost testat pozitiv, comparativ cu 73,3% în grupul de control. Potrivit FLCCC, „diferența dintre cele două grupuri a fost atât de mare și similară cu rezultatele celorlalte studii de profilaxie, încât este puțin probabil ca factorii de confuzie să fie singurii care să explice un astfel de rezultat”.

FLCCC subliniază, de asemenea, că programele de distribuire a ivermectinei au dus la „scăderi rapide ale morbidității și mortalității la nivelul întregii populații”, ceea ce indică faptul că ivermectina este „eficientă în toate fazele COVID-19”. De exemplu, în Brazilia, trei regiuni au distribuit ivermectină locuitorilor lor, în timp ce cel puțin alte șase regiuni nu au făcut acest lucru. Diferența în ceea ce privește mortalitatea medie săptămânală este evidentă.

În Santa Catarina, numărul mediu săptămânal de decese a scăzut cu 36% după două săptămâni de distribuire a ivermectinei, în timp ce două regiuni vecine din sud au înregistrat scăderi de doar 3% și 5%. Amapa, în nord, a înregistrat o scădere de 75%, în timp ce Amazonas a avut o scădere de 42%, iar Para a înregistrat o creștere de 13%.
 
Merită menționat faptul că eficacitatea ivermectinei pare să nu fie afectată, în mare măsură, de variantele coronavirusului, ceea ce înseamnă că a funcționat în cazul tuturor variantelor care au apărut până în prezent în întreaga lume. Dovezi suplimentare pentru ivermectină vor veni, sperăm, de la studiul britanic PRINCIPLE29, care a început pe 23 iunie 2021. Ivermectina va fi evaluată ca tratament ambulatoriu în acest studiu, care va fi cel mai mare studiu clinic de până acum.
 
 
Ivermectina în tratamentul sindromului de lungă durată

FLCCC consideră că ivermectina poate fi, de asemenea, un adjuvant important în tratamentul sindromului COVID de lungă durată. În filmarea cu darea de seamă săptămânală din 16 iunie 2021, echipa FLCCC a analizat protocolul I-RECOVER publicat recent.

Rețineți că ivermectina nu trebuie utilizată în mod izolat. Corticosteroizii, de exemplu, sunt adesea o componentă crucială a tratamentului atunci când sunt prezente leziuni pulmonare asociate pneumoniei de organizare. Vitamina C este, de asemenea, importantă pentru a combate inflamația. Colaborați cu medicul dumneavoastră pentru a identifica o combinație potrivită de medicamente și suplimente în cazul d-voastră.

Nu în ultimul rând, așa cum remarcă Kory în această filmare, este foarte important să realizați că sindromul de lungă durată poate fi prevenit în întregime. Cheia este un tratament timpuriu atunci când dezvoltați simptome de COVID-19.

Deși ivermectina are un istoric bun în ceea ce privește prevenirea și tratamentul timpuriu, medicamentul poate fi dificil de procurat, în funcție de țara în care locuiți și de medicul d-voastră.

O alternativă foarte eficientă pe care oricine o poate folosi oriunde este peroxidul de hidrogen nebulizat. Este foarte sigur și, totodată, ieftin. Costul cel mai mare este cumpărarea, o singură dată, a unui nebulizator de masă cu jet. Pentru a afla mai multe, descărcați cartea electronică gratuită a doctorului Thomas Levy, „Rapid Virus Recovery”, în care acesta explică modul de utilizare a acestui tratament.

Centrul Național de Informare privind Vaccinurile (NVIC) a postat recent peste 50 de prezentări video de la cea de-a cincea Conferință publică internațională cu plată privind vaccinarea, care a avut loc online între 16 și 18 octombrie 2020, pe care le-a pus la dispoziția tuturor gratuit.

Tema conferinței a fost „Protejarea sănătății și a autonomiei în secolul XXI”, iar printre participanți au fost medici, oameni de știință și alți profesioniști din domeniul sănătății, activiști pentru drepturile omului, lideri ai unor comunități religioase, avocați pentru drepturi constituționale și civile, scriitori și părinți ai unor copii vătămați de vaccinuri, care au vorbit despre știința, politica, dreptul și etica vaccinurilor și despre bolile infecțioase, inclusiv despre Covid-19 și „vaccinurile” împotriva noului coronavirus.

În decembrie 2020, o companie din Marea Britanie a publicat informații false și înșelătoare despre NVIC și conferința sa, ceea ce a determinat NVIC să ofere întreaga conferință spre vizionare gratuită. Conferința conține tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă educa și pentru a vă proteja drepturile și libertățile personale în ceea ce privește sănătatea d-voastră.

„Nu ratați această oportunitate incredibilă! M-am numărat printre vorbitorii la această conferință edificatoare și vă îndemn să vizionați aceste prezentări video înainte ca ele să fie cenzurate și înlăturate de elita tehnocrată”, îndeamnă dr. Joseph Mercola.
 

 

Note de subsol

1 Antiviral Research June 2020; 178: 104787

2 Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd.

3 Trial Site News April 9, 2021

4 Ivermectin for COVID Conference

5 Ivermectin for COVID Conference Speakers List

6 Bird-group.org Conference videos

7 Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd. Rapid Review and Meta-Analysis January 3, 2021 (PDF)

8 American Journal of Therapeutics June 17, 2021 [Epub ahead of print]

9 WHO Therapeutics and COVID-19: Living Guideline March 31, 2021

10 WHO March 31, 2021

11 The Blaze April 1, 2021

12 FLCCC Alliance

13 Trial Site News May 30, 2021

14 Taibbi Substack June 19, 2021

15, 16, 17 Biz News May 12, 2021

18 Merck Statement on Ivermectin Use During COVID Pandemic February 4, 2021

19, 21 FLCCC December 8, 2020

20 Medpage Today January 6, 2021

22 FLCCC January 7, 2021 Press Release (PDF)

23 Newswise December 8, 2020

24 FLCCC Alliance I-MASK+ Protocol

25 FLCCC MATH+ Hospital Protocol

26 Journal of Intensive Care Medicine December 15, 2020 DOI: 10.1177/0885066620973585

27 FLCCC I-RECOVER protocol

28 American Journal of Therapeutics May/June 2021; Volume 28(3): e299-e318

29 Principletrial.org