ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul-șef al Secției de investigare a magistraților, Gheorghe Stan, a respins cea de-a doua cerere depusă de Laura Codruța Kovesi de recuzare a Adinei Florea, cea care se ocupă de dosarul în care fosta șefă a DNA este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, au declarat, marți, surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe 15 februarie, Laura Codruța Kovesi a fost chemată la Secția de investigare a magistraților pentru a fi audiată într-un dosar legat de aducerea în țară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Kovesi a anunțat atunci că a depus două cereri de recuzare - una pe numele procurorului de caz, Adina Florea, și cealaltă referitoare la șeful Secției de investigare a magistraților, Gheorghe Stan, motivul fiind „afectarea imparțialității”.

Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă în aceeași zi de Gheorghe Stan, în timp ce procurorul general Augustin Lazăr a respins și recuzarea lui Gheorghe Stan.

Kovesi a revenit cu o a doua cerere de recuzare a procurorului Adina Florea, însă și această solicitare a fost respinsă.

Dosarul în care este acuzată Laura Codruța Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiță. 

Potrivit sursei citate, Sebastian Ghiță susține că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internațional de arestare.