ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primele estimări ale impactului Dieselgate în România: ar putea scădea cu 0,5 la sută creşterea economică, potrivit calculelor Bloomberg.
 
Ca să îşi spele imaginea, Volkswagen recheamă în service aproape jumătate dintre cele 11 milioane de maşini despre care a recunoscut că sunt echipate cu programul care trişează la testele eco. În România, 100.000 de mașini ar avea softul ilegal instalat, conform Digi24.ro.
 
Registrul Auto Român aşteaptă datele de la Volkswagen pentru a şti la care din modelele din România sunt probleme şi ce maşini ar putea ajunge în service.

Potrivit unor surse din domeniul autorităților care se ocupă de piața auto, în România ar fi peste 100.000 de mașini Volkswagen care ar putea fi rechemate în service. Asta, în condițiile în care sunt 700.000 de mașini Volkswagen înmatriculate în România.

Cel mai probabil, anunțul va fi făcut în octombrie, când producătorul german va finaliza măsurătorile tehnice și va comunica Ministerului Mediului din Germania măsurile care se impun.

Reprezentanții Volkswagen din România spun că modificările softului vor dura cel mult 5-10 minute.

Este de așteptat ca și proprietarii de automobile Audi, Seat sau Skoda să fie anunțați că trebuie să-și aducă mașinile în service.