ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numeroși australieni de origine sârbă s-au adunat, luni seară, în fața sediului firmei de avocatură care l-a reprezentat pe Novak Djokovic, după ce au apărut informații neconfirmate că tenismenul ar fi fost arestat din nou. Forțele de ordine au folosit spray cu piper împotriva protestatarilor adunați în jurul unei mașini care părăsea clădirea ce găzduiește birourile avocaților lui Novak Djokovic, potrivit România TV și 6 News Australia

Oamenii au ocupat strada și au început să scandeze „Novak, liber!”, după care polițiștii au folosit o substanță pentru a-i dispersa. Informațiile că Djokovic ar fi fost arestat din nou de poliția australiană cu scopul de a fi expulzat, deși a avut câștig în instanță cu apelul împotriva anulării vizei de intrare în Australia, se pare că provin din Serbia, de la familia jucătorului și au fost repede distribuite pe rețelele de socializare. Pe de altă parte, familia lui Djokovici a făcut astăzi declarații victorioase, iar sportivul a postat pe Facebook că le mulțumește susținătorilor și că are de gând să participe la turneul Australian Open.

Nimic din toate acestea nu confirmă, deocamdată, o nouă arestare a tenismenului. La rândul lor, surse oficiale australiene nu confirmă acest zvon, dar sârbii care au ieșit în stradă și zilele trecute s-au mobilizat și astăzi, după cum se poate observa în imaginile transmise de 6 News Australia. VIDEO:
 
 
Cum nu iese fum fără foc, trebuie amintit în context faptul că avocatul guvernului australian, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în țară a tenismenului Novak Djokovici, după ce judecătorul Anthony Kelly din Melbourne a decis să revoce prima anulare. Vom vedea cum va evolua situația, dar precedentul fericit creat în justiția australiană ar putea să influențeze și eventualele decizii judecătorești ulterioare. VIDEO: