ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


500 de militari din România, Bulgaria, Republica Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Ucraina și Statele Unite ale Americii vor participa la modulul de pregătire „Platinum Eagle 17.1”, din cadrul exercițiului Black Sea Rotational Force 17 (BSRF 17), anunță Ministerul Apărării Naționale.

Exercițiul militar este programat în perioada 20 februarie - 1 martie și se va desfășura la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, din județul Galați.

Armata României este reprezentată la exercițiu de 100 de militari din Forțele Terestre Române aparținând Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” din Brigada 1 Mecanizată „Argedava”, 15 JTAC (controlori aerieni pe poziții înaintate) și 30 militari din Forțele Navale Române aparținând Batalionului 307 Infanterie Marină.

Obiectivul principal al „Platinum Eagle 17.1” este antrenarea în comun a subunităților participante, într-o concepție unitară, pentru menținerea capacității operaționale și creșterea interoperabilității, prin exersarea procedurilor de comandă și control și executarea de trageri cu armamentul din dotare.

BSRF-17 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa și Africa, ce se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

Foto: mapn.ro