ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane au protestat duminică, 3 martie 2019, în București, împotriva adoptării Legii Parteneriatului Civil de către Parlamentul României, propusă de parlamentari USR și ALDE, care ar presupune o variantă de asociere juridică similară căsătoriei, dar deschisă și pentru persoane de același sex.

La ora 15:00 a început în Capitală, pe traseul Piața Victoriei - Palatul Parlamentului, marșul de protest organizat de Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință” și revendicat și de Platforma Naționaliștilor Creștini” într-un comunicat de presă citat vineri de ActiveNews.

În cadrul mitingului, liderul „Frăției Ortodoxe”, Dan Grăjdeanu, a atras atenția că legalizarea parteneriatelor civile ar fi doar un prim pas către evoluții treptate în vederea acordării de drepturi familiale cuplurilor de același sex, enumerând țările în care s-a început cu parteneriatul civil și s-a continuat apoi prin căsătoria unisex și acordarea dreptului de a adopta copiii proveniți din familii firești.

Scriitorul Paul Ghițiu a precizat că legalizarea parteneriatelor civile este dorită în special de mediile LGBT și că este un demers care nu reflectă dorința întregii societăți, ci doar a minorităților sexuale. După spusele lui, prin subminarea instituției căsătoriei „se încearcă dărâmarea ultimei redute a normalității, care este familia firească, întemeiată între un bărbat și o femeie”