ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteste pentru Libertate au loc în peste 40 de state sâmbătă, 20 martie 2021, revendicarea principală a acestei mișcări planetare fiind încetarea de îndată a corona-restricțiilor excesive și ilegale, precum și încetarea suprimării iraționale a vocilor care le contestă. Proteste vor avea loc în București, Brașov, Timișoara, Sibiu și alte orașe.
 
Partea 5 - În fața Parlamentului României, în dezbaterea căruia se află Legea Vaccinării obligatorii.

 Stare de libertate, partea 4: Protestul se deplasează spre Parcul Izvor, vizavi de Parlamentul României.


 
Stare de libertate, Piața Universității, partea 3: Cântă „un grup de frați din București”. Se aduc mulțumiri lui Mihai Grăjdeanu de la „Frăția Ortodoxă”. Iau cuvântul Mihai Târnăveanu de la „Calea Neamului” și avocata Marina-Ioana Alexandru, precum și Dr. Anca Nițulescu.
 
„FIECARE DINTRE NOI ESTE DATOR CU O AMENDĂ PENTRU HRISTOS” (în noaptea de Înviere - n.red.) 

Mihai Târnoveanu, președintele Asociației „Calea Neamului”, și-a început discursul de la Stare de Libertate citând versul Colindului Ardealului (Tu, Ardeal!) care spune că „Asta-i Țara noastră, noi nu stăm în gazdă!”, în contextul împlinirii a 31 de ani de la violențele maghiare din Târgu-Mureș, pe seama cărora s-ar fi dorit legitimarea ruperii Transilvaniei de România. El a îndemnat la păstrarea unui moment reculegere pentru românii bătuți în martie 1990 de extremiștii maghiari la Târgu-Mureș.

„Pentru toți românii care au murit, care au fost răniți, pentru Mihăilă Cofariu, Dumnezeu să-i odihnească! Frați români, mitingul din 7 martie (2021, de la București - n.r.) a speriat foarte multă lume și, de aceea, imediat după, a început mașinăria infernală de manipulare, de dezbinare și de minciună, cu speranța că noi, astăzi, nu vom fi mulți aici. Dar suntem prezenți aici și foarte mulți, din păcate dintre ai noștri, m-au întrebat pentru ce ne-am adunat noi astăzi aici, pentru ce protestăm - făcându-se că nu știu. Haideți să le spunem pentru ce! Protestăm împotriva tuturor restricțiilor impuse de pandemia Covid, împotriva restricțiilor care ne ucid viața economică, culturală, socială și religioasă! Protestăm împotriva legii vaccinării obligatorii, care se află în Parlament și care poate ajunge oricând la dezbatere și vot. Nu vrem obligativitate! Și vă mai spun pentru ce ne-am adunat noi astăzi aici: pentru ca de Sfintele Sărbători ale Paștilor, ușile bisericilor să fie deschise, pentru ca românii să poată merge liberi la biserică să ia Sfânta Lumină fără să-i oprească Miliția pe stradă! Ne-am adunat astăzi aici (Piața Universității - n.red.), în acest loc sfânt al luptei anti-comuniste și al luptei pentru Libertate! Pentru ca Iohannis, Cîțu și Arafat să înțeleagă o dată pentru totdeauna că nu ne mai pot aresta la domiciliu atunci când clopotul bisericii se aude! De Paști vom merge la biserică, iar fiecare dintre noi este dator cu o amendă pentru Hristos! Nimeni nu ne va opri în acest an să mergem la Sfânta Biserică! Cu noi este Dumnezeu!

Și pentru cei care n-au înțeles încă pentru ce ne-am adunat noi astăzi aici: „Pentru sângele neamului tău curs prin șanțuri, / Pentru cântecul tău țintuit în piroane, / Pentru lacrima soarelui tău pus în lanțuri, / Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”. Pentru Radu Gyr, pentru Mircea Vulcănescu, pentru Valeriu Gafencu strigăm: Jos, comunismul!
 
Forța noastră stă în acești sfinți mărturisitori care au luptat pentru Libertate în munți și în închisorile comuniste. Acești oameni și-au dat viața pentru ca noi să avem exemplul lor de luptă, pentru ca noi să fim conștienți că se poate să ne împotrivim oricărei dictaturi. De aceia ăștia i-au scos din cărțile de istorie, de aceea ne închid conturile cei de pe Facebook atunci când pomenim de Sfinții Închisorilor! De ei le este frică cel mai tare, pentru că ei sunt un exemplu românesc de Demnitate. Când vom privi în urmă la suferința lor și la dârzenia lor ne vom da seama că, dacă avem credință în Dumnezeu, nimeni și nimic nu ne poate învinge! Acești sfinți eroi și martiri trebuie să fie aici, în inima noastră. De aici, din inimă, nimeni nu ni-i va putea scoate! Cu noi este Dumnezeu! 

Închei spunându-vă că d-l general Radu Theodoru, căruia îi purtăm un imens respect, mi-a dat o misiune aproape imposibilă. Dar îi promit aici, în fața d-voastră, că voi face tot ce îmi stă în putere să îndeplinesc această misiune. Cei care n-au aflat de ea vor afla în curând! Doamne, ajută!”, a fost pledoaria lui Mihai Târnoveanu în Piața Universității la mitingul „Stare de Libertate”.  
 
„LE MULȚUMIM SOȚIILOR NOASTRE, COPIILOR NOȘTRI, FAMILIILOR NOASTRE - ȘI ACESTOR ROMÂNI FANTASTICI”, a afirmat Pompiliu Diplan, organizatorul protestelor din 7 martie și 20 martie. Pentru primul, fusese amendat de jandarmi cu 7.000 de lei, dar a fost rambursat ÎNȘEPTIT de românii inimoși.

„Pentru asta ne-am adunat aici, că ne închid în casă din cauza unor teste proaste, din cauza unei fraude anti-științifice, această fraudă a testelor PCR! Vreau să vă citesc ce scrie pe acel banner: în afară de „Nu vrem neo-comunism, nici neo-normalitate!”, mai scrie ceva, apropo de „Jos Comunismul!”, „Legea Poliției Militare - abuzuri suplimentare!”. Mesajele astea sunt semnate de grupul „Honor et Patria” și de grupul „NOI”, aplaudați-i pe băieții ăștia! Ne ajută împreună cu „Starea de Libertate”, împreună cu „Calea Neamului”, împreună cu toate celelalte organizații de care vi-am zis, ne ajută să ținem nordul. E foarte greu de ținut nordul, din cauza asta fugim ca la o leapșa de alte partide și de alți politicieni, fugim pentru că vrem să avem un protest cu societate civilă cel puțin aici, pe pupitru. Vreau să le mulțumim soțiilor noastre, tuturor celor care ne-au ajutat să luptăm pentru chestia asta, că nu e ușor, copiilor noștri, familiilor noastre, televiziunilor care ne-au publicat mesajul. În primul rând, lui Radu Moraru care ne-a găzduit o oră întreagă de emisie în toate aceste săptămâni.

Acum, vreau să vă fac un anunț! Nu l-am pregătit, este spontan: Știți că am luat o amendă de 7.000 de lei, dacă n-o plăteam în timp util, și o vom ataca, am timp până pe 22, mâine depunem contestația și am plătit 3.500 de lei ca să ne asigurăm că, în caz că, Doamne-ferește, pierd în instanță, voi plăti doar puțin. Dar nu vom pierde, pentru că juriștii care mă ajută mi-au zis: nu există nicăieri o lege că organizatorul trebuie să anticipeze câți oameni sunt, organizatorul nu este responsabil. De aia m-au amendat: am spus 95 de oameni, ca să ne lase să venim aici, ați fost cu miile acolo, în alveola de la Parcul Izvor, și vă mulțumesc! Ăsta a fost efortul vostru. Ei bine, stimate autorități, cât credeți că au strâns oamenii ăștia ca să mă ajute? Credeți că au strâns 1.000 de lei? Nu! Credeți că au strâns 3.500? Nu! Credeți că au strâns 7.000? Nu! Credeți că au strâns 10.000? Nu! Au strâns 15.000? Nu! Fraților, s-au strâns 46.448 de lei! Sunteți fantastici! În asta constă solidaritatea voastră”, le-a explicat Pompiliu Diplan acestor români „fantastici” prezenți în Piața Universității. 

ELIBERAȚI-VĂ DE FRICĂ, DE PATIMI ȘI DE ÎNTUNERIC! - avocata Marina Ioana-Alexandru

„Doresc să vă spun că avem în legea fundamentală, Constituția României, avem înscris cuvântul LIBERTATE din punct de vedere juridic, însă Libertatea este dincolo de un cuvânt inserat într-o lege. Libertatea nu este numai o stare, Libertatea este un dat și un dar divin, care nu se discută și nu se negociază cu nimeni, pentru nici un motiv, deoarece nici o autoritate nu poate să ne dea ceea ce noi avem din născare, ceea ce nouă Dumnezeu ne-a dat: Libertatea și Suveranitatea, ca ființe create de Însuși Dumnezeu! De aceea, dragii mei, doresc să lansez un apel către noi toți și în acest moment mă adresez conștiințelor d-voastră ca noi să putem beneficia de libertatea socială și să putem să o manifestăm, trebuie să ne-o exprimăm pe cea duhovnicească, pe cea spirituală. Nu putem fi liberi cu adevărat într-o societate, pentru că nu vom avea niciodată forța și puterea dacă nu ne eliberăm de propriile noastre fapte, care stau adânc închise în noi. De aceea vă invit pe toți să vă eliberați în primul rând de frică, această stare care ne este constant indusă de autorități și care doresc ca noi să nu ne putem ridica de acolo de unde ei vor să ne țină, adică din întuneric. Noi suntem lumină, pentru că Dumnezeu este lumină și Dumnezeu este creatorul nostru, nu un sistem pământean! De aceea, Libertatea nu avem ce să o câștigăm, pentru că noi o avem, noi trebuie doar să o manifestăm! Salut în acest moment pe toți cei care au înțeles lucrul acesta și vă invit pe toți cei care încă aveți temeri să vă eliberați din propria pușcărie a propriilor patimi, astfel încât sistemul ticăloșit să nu mai poată avea putere asupra nimănui! Puterea o avem de la Hristos, să nu uităm că acum 2.000 de ani, Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos a venit în această lume și ne-a adus manualul de instrucțiuni de folosință al ființei OM - așa cum a spus Dumnezeu la Facere: Să facem om după chipul și asemănarea Noastră! Dragi frați întru Hristos, informați-vă și eliberați-vă, cercetați-vă propriile suflete, mergeți și mărturisiți-vă prin Taina Spovedaniei, mergeți cu curaj la Sfânta Liturghie,mergeți cu curaj la toate sărbătorile pe care le avem înscrise în calendarul nostru creștin-ortodox. Dați slavă lui Dumnezeu fără frică, pentru că nici o autoritate pământească nu poate să ne subjuge, deoarece noi suntem liberi în Duh, și ceea ce manifestăm pe pământ e doar o transpunere a ceea ce avem în duh. Iar Dumnezeu ne-a lăsat și pe pământ ca să putem să dăm ce-i al cezarului, adică ne-a lăsat o Constituție care nu poate fi încălcată, iar cei care o încalcă vor răspunde pentru asta!”, a explicat avocata Marina Ioana-Alexandru la microfonul Stării de Libertate din Piața Universității, chiar înainte ca protestatarii să descindă spre Parcul Izvor.  
 

 
Stare de libertate, Piața Universității, partea 2: Vorbesc Mircea Pușcașu (Bucovina Profundă) și Mihai Târnoveanu (Calea Neamului). Lumea scandează „Blocăm vaccinarea!”  

 
Stare de libertate, Piața Universității, partea 1: Se rostește rugăciunea „Tatăl nostru”, o predică și discursul organizatorului, Pompiliu Diplan. Sunt estimați peste 1.000 de participanți.
 
 
 
Proteste pentru Libertate au loc în peste 40 de state sâmbătă, 20 martie 2021, revendicarea principală a acestei mișcări planetare fiind încetarea de îndată a corona-restricțiilor excesive și ilegale, precum și încetarea suprimării iraționale a vocilor care le contestă. Proteste vor avea loc în București, Brașov, Timișoara, Sibiu și alte orașe.

Manifestanți din peste 40 de țări se vor aduna sâmbătă, 20 martie 2021, într-un miting mondial pentru Libertate în care vor cere restabilirea respectării drepturilor omului. Organizatorii acestei mișcări mondiale, citați de The Defender, vor lua atitudine pentru apărarea a (cel puțin) 5 libertăți fundamentale: libertatea de exprimare, libertatea de mișcare, libertatea de alegere, libertatea adunărilor publice și libertatea sănătății. 

Pe plan local, Starea de Libertate convoacă al doilea mare miting de protest din această primăvară, invitându-i pe cetățeni să se alăture pentru a manifesta împotriva obligativității vaccinării, împotriva discriminărilor bazate pe neacceptarea măștilor și a vaccinurilor Covid, împotriva măsurilor draconice impuse în școli și împotriva prelungirii la infinit a stării de alertă. Startul protestului se va da sâmbătă la ora 15:00 în Piața Universității.

„ROMÂNIA CERE RESTAURAREA STĂRII DE LIBERTATE!


Pe 20 martie este ziua protestelor mondiale împotriva restricțiilor pandemice. Acest lucru este o premieră istorică, fiind pentru prima oară când un protest se organizează simultan în peste
40 de țări ale lumii. 

România participă și ea la această mișcare prin Grupul Civic Starea de Libertate care organizează în București, sâmbătă 20 martie 2021, de la orele 15:00, un miting autorizat, la fântâna de la
Facultatea de Arhitectură din Piața Univerității. De acolo se va merge spre parcul Izvor, pentru mitingul final. Este un protest pașnic.

Starea de alertă a devenit, în mod ilegal, stare permanentă. La adăpostul ei se desfășoară afaceri uriașe în vreme ce drepturile și libertățile cetățenești sunt călcate în picioare iar HoReCa, ce a mai rămas din economie și micii producători sunt aduși în stare de faliment. 

Pentru ambele evenimente (Universitate - Izvor) Starea de Libertate are avizele de la Primăria Capitalei.

DE CE L-AM ORGANIZAT ȘI DE CE IEȘIM LA PROTEST:

  • Împotriva obligativității vaccinării și a manipulării consimțământului în legătură cu vaccinarea. Obligativitatea poate îmbrăca forme indirecte: condiționări la locul de muncă, la școală, la accesul în diverse insitutuții sau la diferite evenimente;

  • Împotriva oricărei discriminări bazate pe vaccinare sau pe purtarea măștii;

  • Împotriva purtării măștii la școală de către copii, mai ales în timpul orelor de sport;

  • Împotriva restricțiilor impuse de prelungirea continuuă și neconstituțională a stării de alertă.

Ne vedem în Starea de Libertate in Piata Universității!”, a transmis Starea de Libertate într-un comunicat remis ActiveNews.
 
Cel mai recent protest similar a avut loc în urmă cu aproape două săptămâni, când tema principală a fost renunțarea la obligativitatea vaccinării, proiect de lege aflat pe ultima sută de metri în Parlament și impulsionat de lobby-ul unor grupuri de influență favorabile măsurilor dure în lupta contra pandemiei. În urma demonstrației din 7 martie, la care au participat mii de oameni, organizatorul a fost amendat cu 7.000 de lei, iar premierul Florin Cîțu i-a comparat cu „teroriștii” pe cei care militează împotriva campaniei guvernamentale de vaccinare și împotriva purtării măștilor în aer liber. Un motiv în plus pentru a se striga din nou în stradă „Mai bine golan, decât activist!”.