ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: După orele 24.00, mai aproape de ora 1, pompierii au reușit să stăvilească incendiul. A fost afectată o suprafață de 800 de metri pătrați.

Incendiu la sediul Arhiepiscopiei Tomisului. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța au fost solicitați sâmbătă seara, în jurul orelor 22.00 să intervină la un incendiu produs la sediul Arhiepiscopiei Tomisului. Vântul a întețit focul.

Focul se manifestă violent la mansarda sediului Arhiepiscopiei, unde se află chiliile călugărilor Catedralei Arhiepiscopale. De acolo a și pornit incendiul, din chilia unui călugăr, potrivit surselor de la fața locului. Nu sunt victime.

INCENDIUL a întrerupt slujba începută de ÎPS Teodosie la Catedrala Arhiepiscopiei la orele 22.00 - VIDEO mai jos. IPS Teodosie se roagă în genunchi în fața focului, potrivit unor relatări de la fața locului.  ACTUALIZARE: IPS Teodosie și-a reluat slujba în Catedrală.

Cu câteva zile în urmă Înalt Preasfinția sa declara cu privire la Restricțiile de Energie fără sens: „Restricțiile tulbură firea oamenilor. Nu este o logică în aceasta. Nu înțelegem. Au dispărut sursele de curent, de căldură? Sunt interese!”

VIDEO și FOTO de la Ziua de Constanța care ne oferă și următoarea ACTUALIZARE:

Conform pompierilor, la fața locului sunt 70 de pompieri cu 20 autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru autoscări, un Smurd B, o ambulanță SAJ. Incendiul se manifestă din ce în ce mai puternic pe cei 100 mp. Din păcate, bucăți din acoperiș au început să cadă, inclusiv o turlă s-a prăbușit. VIDEO din dronă și FOTO, mai jos:

 VIDEO 1 DE LA ÎNCEPUTUL INCENDIULUI:

VIDEO 2:

VIDEO CU TRANSMISIA SLUJBEI ÎNTRERUPTE DE INCENDIU:

O SECVENȚĂ VIDEO de la FOCUS PRESS:

FOTO CU TURLA ARZÂND:

VIDEO DIN DRONĂ: