ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La dezbatarea finală electorală dintre Donald Trump și Joe Biden, desfășurată începând cu ora locală 21.00 (4.00. ora României) la Universitatea Belmont din Nashville, Tennessee, președintele suveranist al SUA l-a acuzat vehement pe contracandidatul său că este un vector al corupției la nivel internațional: "Familia ta a luat 3.500.000 dolari din Rusia, via Putin și Primarul Moscovei" (cu referire la Elena Baturina, soția lui Iuri Lujkov, fostul primar al Moscovei, decedat anul treuct). Au fost numite Ucraina, Rusia și China. Cu câteva zile în urmă șeful de cabinet al lui Donald Trump a afirmat că și din România s-au scurs bani negri în buzunarele Familiei Biden.

Alegerile din SUA sunt văzute de unul din importanții prelați catolici ai lumii drept o luptă dintre forțele creștinătății și cele ale întunericului. Citiți Alegerile din SUA și România sub același imperiu, reliefat de fostul Nunțiu Papal la Washington: În război, există obligatoriu două tabere opuse: cel care refuză să se înroleze sub flamura lui Hristos sfârșește inevitabil să îi ajute pe slujitorii Satanei

Revenind la afacerile de corupție ale familiei Biden, noi mesaje electronice legate de Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump la președinția Statelor Unite, ies la iveală, zilnic, mesaje care nu exclud și traficul sexual. Unul dintre foștii asociați ai Bidenilor, Tony Bobulinski, a pus la dispoziția presei o serie de mesaje și o declarație personală care a inflamat deja media online din America. Bobulinski, scrie Adrian Pătrușcă în EVZ, a fost un investitor instituțional recrutat de familia Biden pentru a conduce în calitate de CEO societatea lor mixtă, SinoHawk Holdings, formată cu compania chineză CEFC China Energy, intrată în faliment între timp. Breitbart.com anunță că Bobulinski va preda toate materialele confidențiale către FBI, serviciul federal de investigații. Între aceste mesaje, cel puțin unul interesează direct eventualii investigatori români.

Potrivit informațiilor date publicității de Fox News, pe 17 mai 2017 Hunter Biden scrie echipei sale:

"Chinezii vin și citez: să fie partenerii mei, să fie parteneri cu Bidenii."
 
Peste două zile, în 19 mai 2017, Hunter Biden scrie:

"Hey Tony am o idee. În lumina faptului că suntem într-un impas de toate felurile și ambii avocați ai lui James și Președintele meu a spus un NU categoric - Eu cred că toți trebuie să ne întâlnim în România marți, săptămâna viitoare. Zhang va fii acolo de asemenea și va fi un acord complet dacă se țin de plan. Cu toții vrem să fiți parte din acest parteneriat și vă respectăm poziția.” 

 

Cu două zile înainte de dezbaterea finală a celor doi candidați, conform unei fotografii publicate de jurnalista Sorina Matei si care provine de pe pagina Comitetului de Securitate Națională a Senatului  (VEDEȚI AICI PDF-urile), două Comisii speciale reunite ale Senatului SUA au solicitat avocaților lui Hunter Biden să transmită, nu mai târziu de data de 23 octombrie, toate informațiile pe care le au despre afacerile lui Biden Jr. dar și Biden Sr.cu o serie de persoane, între care și cel mai versat miliardar al României, Gabriel "Puiu" Popoviciu, ginerele demnitarului comunist Ion Dincă zis "Te-leagă", condamnat la 7 ani de închisoare pentru "Afacerea Băneasa", în prezent fugitiv la Londra.

Pe terenul fostei Ferme Băneasa, obținut fraudulos de Popoviciu la un preț de 150 de ori mai mic, se află acum complexul Băneasca Shopping Center, cu IKEA și Ambasada SUA, care a concesionat în perioada Obama - Biden 40.000 de m/p de la Popoviciu pentru suma de 15.000.000 de dolari și a mers mai departe cu contractul deși se cunoșteau ilegalitățile lui. Ulterior s-a dovedit că tocmai Hunter Biden a fost unul dintre "consilierii" lui Popoviciu chiar "într-o vreme în care SUA și aliații punea presiune pe România să lupte împotriva corupției", după cum a scris până și New York Times.

Un alt nume asociat cu România dar și cu China din lista alcătuită de Comisiile speciale ale Senatului este cel al unui anume Zhang Jian Jun (scris și Zang Jianjun), oficial al Companiei chineze China Energy Company Limited (CEFC) și cel mai probabil companionul lui Hunter Biden la care se referă în mesajul redat mai sus. (Un personaj cu același nume este afiliat ambasadei Chinei de la București și este implicat în trafic sexual, potrivit unei anchete a presei din anii trecuți). I-am găsit și fotografia, pentru cititorii ActiveNews, într-un articol din Capital:

În perioada în care Hunter Biden venea să se întâlnească cu Zhang în România compania chineză CEFC - evaluată pe atunci la circa 40 de miliarde de dolari și cu un procent important de acțiuni ale gigantului rusesc Rosneft, în valoare de 9 miliarde de dolari - încerca să cumpere de la compania kazahstaneză KazMunaiGaz fostul Grup Rompetrol al lui Dinu Patriciu cu cea mai mare rafinărie din țară, Petromidia. Afacerea a căzut în iulie 2018,  după ce în martie același an, președintele molohului chinezesc, Ye Jianming, aflat și el pe lista Comisiilor Senatului SUA, a fost ridicat de organele chineze sub acuzația de corupție. Ye Jianming era și consilier al președintelui Cehiei, Milos Zeman, unde CEFC are numeroase "investiții", respectiv achiziții, inclusiv în media. Bloomberg, care îl amintește într-un articol pe această temă și pe Zang, într-o altă afacere din Hong Kong, susține că Ye Jianying este asociat Armatei chineze.

Ye Jianying

Read more at: https://www.bloombergquint.com/quicktakes/the-secretive-china-energy-giant-that-faces-scrutiny-quicktake
Copyright © BloombergQuineste asociat Armatei chineze.

Statele vizate de ancheta Senatului SUA sunt România, China, Rusia, Kazahstan, Ucraina și Cehia.

Vom reveni!

FOTO via Sorina Matei: