ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, vineri, într-un discurs susținut în fața tinerilor din ALDE, că România se află astăzi într-un „grav derapaj”, din cauză că instituțiile au caracteritistici din regimuri totalitare.

„Instituțiile sunt făcute să apere și să servească cetățeanul, nu să-l asuprească, nu să-i îngrădească libertățile, nu să-i asculte telefoanele, nu să-l trimită pentru vini închipuite în instanță, nu să-l plimbe cu cătușe pe la televizor. Astea sunt caracteristicile specifice regimurilor autoritare. România este astăzi într-un grav derapaj, pe care nu mi l-am imaginat la începutul anilor '90 ”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că acesta este și motivul pentru care ALDE, de la crearea sa, a fost singurul partid care a militat fervent pentru apărarea drepturilor cetățenilor.

„Nu este vorba numai de cei care au suferit nedreptăți, care au fost anchetați pe nedrept, incorect, care au fost ascultați la telefoane, și așa mai departe. Este vorba despre apărarea drepturilor fiecăruia dintre noi", a adăugat Tăriceanu.