ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul-șef al DNA Laura Kovesi deținea și deține un rol extrem de important în sistemul de putere paralel și calcă în picioare principiile esentiale ale democrației, a declarat luni președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu comentând înregistrările cu șefa DNA difuzate duminică seară de RTV.

„Principalul rol îi revine fãrã îndoială CSM care are o responsabilitate de care de multe ori până în prezent s-a derobat și a lăsat ca aceste grave abuzuri sã se întâmple cu toate cã eu sunt convins cã erau la curent. Și mai are cineva o responsabilitate foarte mare cel care a semnat numirea doamnei Kovesi în această funcție. Cred cã președintele în mod logic ar trebui sã ia atitudine și sã aibă o reacție față de aceste lucruri grave care se întâmplã în domeniul justiției și care ne aratã de fapt, o datã în plus ceea ce vedem că apare din ce în ce mai des în public: un sistem de putere paralel în care doamna Kovesi deținea și deține un rol extrem de important, călcând în picioare principiile esențiale ale democrației”, a declarat președintele Senatului.

Tăriceanu consideră că la ora actuală în România se face o justiție de tip stahanovist,  care nu este bazată pe lege și pe fapte și în care procurorul șef al DNA trebuie să raporteze din ce în ce mai multe cazuri de corupți.

„În România, în domeniul justiției, avem grave abuzuri și derapaje de la lege, avem de a face cu o justiție selectivă, avem de a face cu o vânătoare de lideri politici, că nu funcționează prezumția de nevinovăție. (...) Aș vrea să subliniez care pare să fie obiectivul principal al șefei DNA și anume vânătoarea de figuri politice importante, care să creeze impact media și să amplifice percepția defavorabilă asupra României de corupție generalizată și insatisfacția că a scăzut numărul cazurilor care au fost deferite justiției. Se face o justiție nu calitativă, nu bazată pe lege, nu bazată pe fapte, ci pe cantitate, un fel de stahanovism, în care procurorul șef al DNA trebuie să raporteze din ce în ce mai multe cazuri de corupție, lucru care, evident, ne pune întrebări asupra modului de gândire a acestei persoane care ar trebui să fie una echilibrată, să aibă legea în mâna dreaptă și să nu țină cont de ceea ce trebuie să răspundă probabil la anumite comenzi care vin din afară", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.