ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții lui Novak Djokovic au acuzat joi autoritățile australiene că l-au "răstignit" pe fiul lor, care a fost mutat într-un hotel de detenție folosit pentru a găzdui refugiați și solicitanți de azil, scrie Daily Mail.

În timp ce Djokovic a fost izolat în Melbourne, unde mâncarea a fost descrisă ca fiind plină de viermi, s-a dovedit că documentele care îi justificau viza pe baza unei scutiri erau extrem de „fragile”.

Familia Djokovic a organizat joi o conferință de presă emoționantă, în care tatăl jucătorului, Srdjan, a izbucnit cu privire la condițiile în care a este ținut fiul său:

'Iisus a fost răstignit și i s-a făcut totul, iar el a îndurat, este încă în viață printre noi', a spus Srdjan. 

'Ei încearcă să-l răstignească pe Novak în același mod, să-l subestimeze, să-l arunce în genunchi, să-i facă totul'.
 
El s-a adresat de asemenea premierului australian Scott Morrison, care a încurajat o poziție dură împotriva celui care a fost de nouă ori campion la Melbourne.

'Dumneavoastră, celebru prim-ministru al unei țări îndepărtate și frumoase din punct de vedere natural, vă comportați în conformitate cu principiile dumneavoastră, care nu au nimic de-a face cu noi și cu principiile noastre. Noi suntem oameni, dumneavoastră nu sunteți'.

Mama lui Djokovic, Dijana, a declarat că au vorbit cu fiul lor, care se află într-un centru securizat până la audierea procesului său în instanță.

'Cazarea lui este teribilă. Este doar un hotel mic, de imigranți. Cu gândaci, totul este murdar, mâncarea este groaznică. Nu vor să-i dea șansa de a se muta într-un hotel mai bun sau într-o casă închiriată', a spus ea, adăugând că are probleme cu somnul.