ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Proiectul vinieta Oxigen se amână pentru luna martie 2020. Gabriela Firea a anunțat că în ianuarie și februarie 2020, măsurile se vor axa pe informarea cetățenilor.Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că începând cu luna martie 2020 se va începe aplicarea propriu-zisă a taxei Oxigen.

Gabriela Firea a mai precizat că în ianuarie și februarie 2020, măsurile se vor axa pe informare. În rest, nu se schimbă nimic cu privire la aplicarea taxei Oxigen. 

”Deoarece conștientizăm faptul că cetățenii trebuie să fie mult mai bine informați, să înțeleagă care sunt beneficiile acestui program și al vinietei Oxigen, am luat hotărârea, împreună cu Direcția Transporturi, și vom anunța și colegii din Consiliul General, ca lunile ianuarie și februarie să fie dedicate informării și conștientizării acestui program care ajută foarte mult în combaterea poluării, dar, de asemenea, și la diminuarea traficului în zona centrală a Capitalei și, din luna martie, să începem aplicarea propriu-zisă”, a declarat Gabriela Firea, luni, într-o conferință de presă. Astfel, din 2020, pentru vehiculele cu norma de poluare Euro 4, Euro 5, Euro 6, pentru cele electrice și hibride, accesul în București este permis fără restricții pe toate arterele.

Mașinile Euro 3 pot circula în București numai după achiziționarea vignetei.
Pentru automobilele non-Euro, Euro 1 și Euro 2, accesul este interzis în Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului, stabilită prin proiect în perimetrul delimitat de Piața Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - șos. Ștefan cel Mare - str. Polonă - str. Mihai Eminescu - str. Traian - bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Șincai - str. Lânăriei - Calea Șerban Vodă - bd. Mărășești - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertății - Calea 13 Septembrie - șos. Pandurilor - șos. Cotroceni - Splaiul Independeței - str. Știrbei Vodă - str. Berzei - str. Buzești - Piața Victoriei. În restul Capitalei, mașinile non-Euro, Euro 1 și Euro 2 au drept de circulație pe bază de vignetă.

Potrivit documentului postat pe site-ul PMB, cel mai mult vor plăti posesorii de autoturisme non-Euro, prețul vignetei în cazul acestora ajungând la 1.900 lei pe an.

Vignetele se pot achiziționa pentru o zi, o lună, șase luni sau un an.

Circulația fără vignetă va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei.