ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andy Lee, o jurnalistă independentă căreia i s-a interzis recent accesul pe Twitter pentru că a relatat despre Convoiul Libertății din Canada, spune că administrația Trudeau i-a înghețat conturile bancare și cardurile de credit, potrivit publicației En Volve.

Lee, o jurnalistă independentă cu sediul în Calgary, a făcut anterior furori în presă pentru cercetările sale privind legăturile discutabile ale premierului Justin Trudeau cu guvernul Chinei.
 
Potrivit reporterului Sean O'Shea de la Global News, guvernul Trudeau a blocat 206 conturi după protestele de amploare care au avut loc.

Contul de Twitter al lui Lee a fost suspendat fără motiv pe 12 februarie pentru infracțiunea Twitter de "evitare a interdicției", pe care ea o neagă.

Lee susține că a fost selectată din cauza reportajelor sale, care au dezvăluit în mod frecvent falsurile și dezinformările din presa mainstream.

Lee susține că i-au fost înghețate cardurile bancare și de credit. "Guvernul federal a blocat cardurile bancare și de credit ale jurnalistei Andy Lee", a afirmat duminică seara pe Twitter partenerul ei, Shonn Oborowsky. Trudeau se ia acum de jurnaliști, ceea ce este o nebunie."

Toronto99 a relatat: Nu este clar de ce Andy Lee a avut înghețate cardurile bancare și de credit. Toronto 99 a încercat să o contacteze pentru comentarii, dar nu a primit un răspuns imediat. Andy Lee și-a îndemnat adepții să "își păstreze calmul". În conformitate cu Legea privind situațiile de urgență, conturile bancare pot fi înghețate fără un ordin judecătoresc.

Băncile au înghețat numeroase conturi, inclusiv cele aparținând presei independente Druthers, precum și conturile aparținând organizatorilor protestului. Tamara Lich, organizatoarea principală a convoiului, care se află în prezent în închisoare, a avut conturile bancare înghețate. Acest lucru a îngreunat eforturile ei de a obține eliberarea pe cauțiune.