ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Timișoara a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, intrând astfel în scenariul roșu, care determină impunerea de noi restricții. Printre acestea, condiționarea accesului la spații și activități publice de pașaportul de vaccinare. Orașul de pe malurile Begăi este al doilea din România, după Satu Mare, unde este impus certificatul Covid sub pretextul depășirii ratei de infectare de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare în municipiul Timișoara este de 3,18 la mia de locuitori, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în timp ce incidența în județ este de 2, 54 la mia de locuitori. Luni, Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș va impune noi restricții covidiene în oraș, printre care se numără și prezentarea pașaportului de vaccinare la intrarea în diverse localuri (restaurante, cinematografe, spectacole, săli de sport) și pentru participarea la evenimente publice, potrivit EVZ.ro.

Duminică dimineață, în spitalele din județul Timiș erau internați 226 de pacienți infectați cu COVID-19 și 37 de cazuri la terapie intensivă. Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a subliniat, pentru Antena3, importanța paturilor de la ATI care să facă posibilă tratarea pacienților.

„În județul Timiș, este o adevărată cursă a spitalelor pentru a avea paturi ATI pentru a trata populația, dar și pentru a calcula condițiile de intrare în carantină pentru că la ratele de incidență sunt și alte criterii pe care DSP le ia în calcul – cu cât vom avea mai multe paturi ATI, condițiile vor fi mai ușoare”, a spus Ovidiu Drăgănescu.
 
Tot el a anunțat duminică condiționarea, începând de marți, a vieții sociale de pașaportului de vaccinare în Timișoara:
 
„De astăzi, Timisoara a depășit pragul de 3/1000 persoane infectate cu virusul Sarscov2, dincolo de care se vor aplica o serie de măsuri de diminuare a impactului tipului de risc. Dacă până ieri la această incidență se închideau activitățile în industria horeca, după H.G. 990 se permite continuarea acestor activități până la o incidență de 6/1000, cu respectarea unor condiții.
Începând de marți se va prezenta certificatul verde la accesul în localuri, cinematografe, la concerte, spectacole, festivaluri, competiții sportive, nunți, botezuri, conferințe, adunări publice, mitinguri, cursuri și alte tipuri de activități. Pentru fiecare există și număr un maxim de participanți și cerințe sanitare minimale.
Respectarea lor și a măsurilor de prevenție, distanțare și igienă ne vor ajuta să nu depășim alte praguri cu restricții mult mai severe și să trecem mai repede peste acest nou val al pandemiei”, a scris duminică subprefectul Ovidiu Drăgănescu pe Facebook
 
Implementarea dictaturii politico-farmaceutice în orașul libertății nu pare să-i îngrijoreze prea mult pe timișoreni, care au venit în număr destul de mic la protestul de duminică din Piața Operei. VIDEO:
 
 
 
 
 
S-ar părea că în aceeași direcție se îndreaptă și municipiul București. Rata de infectare raportată duminică a fost de 2,44 la mia de locuitori. Peste 300 de persoane au fost confirmate pozitive la SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, în Capitală.
 
Unii dintre cetățeni nu se lasă însă impresionați de cifrele alarmiste vânturate de autorități la mijlocul lunii septembrie, pe o vreme senină și călduroasă. Cum s-ar spune, am mai trecut prin isteria asta o dată în 2020 și asta nu justifică nici scenarii roșii, nici închideri, nici condiționarea libertății de pașaportul de vaccinare sau testare. Este și atitudinea pe care o înfățișează actrița Carmen Tănase, care declară că nu se vaccinează și nici nu se testează indiferent cu câte restricții ar fi șantajată, pentru că a văzut câți dintre artiștii vaccinați cu două doze s-au infectat totuși cu noul coronavirus, ba chiar unii au și murit vaccinați fiind, ceea ce face impunerea vaccinării Covid o măsură nejustificată. VIDEO via Antena3 (după minutul 5:10):