ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș, convocat, miercuri, de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a hotărât instituirea carantinei de noapte în week-end, între orele 20.00 și 5.00, pentru municipiul Timișoara și alte localități care au depășit rata de infectare de 4 la mia de locuitori. De asemenea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică magazinele se vor închide la ora 18.00, iar cei care vor dori să iasă din casă în intervalul anunțat vor trebui să completeze declarația pe propria răspundere, anunță Agerpres

După ce luni Timișoara a depășit luni rata de infectare de 3 la mia de locuitori și a fost impusă marți condiționarea accesului în spații publice de pașaportul de vaccinare, noi măsuri excesive sunt anunțate pentru joi. Începând din 23 septembrie, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice cum ar fi: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, unități spitalicești.

CJSU Timiș a mai decis ca UAT Bucovăț și Moravița să treacă pe lista localităților cu incidența de peste 7,5 la mie. 

Municipiul Timișoara, orașul Jimbolia și UAT-urile Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța au trecut pe lista localităților cu rata de infectare mai mare de 4, dar mai mică de 7,5 la mie. 

Orașul Deta și UAT-urile Ohaba Lungă, Orțișoara și Peciu Nou au fost trecute anexele cu rata mai mare de 3 la mie, iar UAT-urile Bethausen, Coșteiu, Curtea, Darova, Jamu Mare, Racovița și Victor Vlad Delamarina au trecut pe anexa cu rata de infectare mai mare de 2 la mie.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat, miercuri, 376 noi cazuri de coronavirus, din care 192 în Timișoara, iar rata de infectare la Timișoara a ajuns la 4,49 la mia de locuitori.
 
Orașul Libertății, transformat în pușcărie covidiană

Pentru Timișoara, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private sunt obligați să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00 - 18.00.
 
În intervalul orar 18.00 - 05.00, operatorii economici pot desfășura doar activitatea de livrare la domiciliu.
 
Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și fitness.