ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tot mai multe țări diminuează măsurile impuse pe seama pandemiei: Danemarca și Austria au devenit miercuri cele mai recente țări care au anunțat că vor reduce restricțiile covidiene, în urma unor măsuri similare luate de Marea Britanie, Irlanda și Olanda. Austria, însă, doar renunță la carantinarea nevaccinaților cu o zi înainte de intrarea în vigoare, la 1 februarie, a obligativității vaccinării pentru toți adulții, după cum arată BlackNews.ro

Ministrul danez al Sănătății, Magnus Hojnike, a declarat că Guvernul intenționează să urmeze recomandările experților care au propus marți ridicarea tuturor restricțiilor până la 1 februarie. Pentru ca această propunere să intre în vigoare, mai trebuie să fie aprobată de Parlament, informează Știri pe Surse

Dacă diminuarea restricțiilor va primi votul deputaților, pasagerii vor putea intra în vehicule fără măști, cluburile de noapte se vor redeschide, iar restaurantele vor putea vinde alcool și după ora 22:00.

Datorită scăderii periculozității tulpinii Omicron indiferent de contagiozitatea acesteia, săptămâna trecută au fost anunțate diminuări ale restricțiilor și de către guvernele Marii Britanii, Irlandei și Olandei.

Logică de cămătar vienez: Nu te mai ținem în casă pentru că nu te-ai vaccinat, te lăsăm să ieși din casă pentru a te vaccina obligatoriu! Și-ți prezentăm asta ca „sfârșitul restricțiilor”!

În Austria, carantinarea celor nevaccinați cu serurile experimentale Covid, care a fost impusă în noiembrie, va fi anulată pe 31 ianuarie, însă legea privind vaccinarea obligatorie a adulților va intra în vigoare de la 1 februarie. Din punctul de vedere al nevaccinaților, aceasta nu echivalează deloc cu o „îndulcire” a măsurilor, ci cu o înăsprire a lor.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat „sfârșitul restricțiilor”, o altă mare minciună, având în vedere că lockdown-ul pentru nevaccinați ia sfârșit în preziua intrării în vigoare a legii vaccinării obligatorii. El a spus că lockdown-ul pentru cei nevaccinați a fost impus din 15 noiembrie pentru a preveni supraîncărcarea unităților de terapie intensivă din spitalele covid. Acum nu va mai exista o astfel de amenințare, crede cancelarul. Totodată, el a făcut apel la cei 1,5 milioane de concetățeni care nu au fost încă vaccinați să se vaccineze cât mai curând, fără a aștepta ca aceasta să devină obligatoriu prin (fărăde)lege. Pentru orice om lucid, însă, e limpede că lockdown-ul pentru nevaccinați a fost doar o măsură de constrângere psihologică spre a se vaccina, aceasta fiind abandonată cu o zi înainte de schimbarea modalității de constrângere - de la presiune indirectă la obligare directă. Practic, constrângerile la care sunt supuși nevaccinații nu încetează pe 31 ianuarie, ci se agravează.

În fine, astăzi intră în vigoare diminuarea restricțiilor în Marea Britanie, anunțată ipocrit săptămâna trecută de premierul Boris Johnson ca un premiu pentru cât de bine au respectat cetățenii măsurile, înțelegând să se vaccineze. Adevăratul motiv este, însă, că varianta Omicron nu mai provoacă la fel de multe cazuri grave ca variantele anterioare ale coronavirusului.