ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un copil de 13 ani din Maieru a murit aseară, după un antrenament de fotbal. Copilului i s-a făcut rău, iar echipajul medical l-a găsit în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, în cele din urmă au fost nevoiți să declare decesul, informează Bistrițeanul.

Totul s-a petrecut aseară, în comuna Maieru, pe terenul de fotbal al localității. Băiatul de 13 ani a participat la un antrenament de fotbal, alături de colegii săi.

Potrivit viceprimarului comunei Maieru, Vasile Deac, din discuțiile cu antrenorul copilului, ieri a avut loc un antrenament ușor, iar după terminarea acestuia, antrenorul a plecat acasă și i-a lăsat pe copii pe teren.

La scurt timp, copilului de 13 ani i s-a făcut rău, a acuzat dureri la un picior, de burtă și a început să tremure. Echipajul medical ajuns la fața locului l-a găsit pe băiat în stop cardio-respirator.

„La locul solicitării au fost direcționate echipajul de prim ajutor SMURD la Stația de Pompieri Sângeorz-Băi și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Paramedicii sangeorzeni au găsit băiatul în stop cardiorespirator și au început imediat aplicarea protocolului de resuscitare, continuat și la sosirea echipajul cu medic. Din păcate, in ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul băiatului în vârstă de aproximativ 13 ani nu a răspuns manevrelor aplicate în cadrul protocolului de resuscitare, medicul fiind nevoit sa ii declare decesul la locul solicitării”, precizează pentru Bistrițeanul.ro, Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

Se pare că băiatul făcea fotbal de câțiva ani buni, participa inclusiv la competiții de profil și nu avea nicio problemă de sănătate cunoscută. Ieri, acesta nu s-ar fi alimentat corespunzător și ar fi consumat băuturi energizante.

Băiatul de 13 ani mai are doi frați, de 3 și 7 ani.