ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președintele Traian Băsescu susține că legea salarizării unitare, pe care guvernul o pregăște, nu va aduce nimic bun pentru că banii în plus nu se vor simți în buzunarele românilor intrucât leul se va deprecia sau prețurile vor crește.

„Eu am aici un material care a fost publicat pe pagina de Facebook a lui Dragnea, deci nici Guvernul nu o publică, nici ministrul de Finanțe, nici ministrul Mediului, ci ne-o pune pe Facebook Dragnea. Ne prezintă etapizarea creșterii salariilor din 2017 în 2022. În '22 nu o să mai fie ei la guvernare, cert.  Sigur, sunt niște creșteri aparent spectaculoase dacă nu va fi o depreciere a monedei naționale, care a început deja. Nu va crește neapărat inflația generată de prea mulți pe bani, ci inflația controlată eventual de Banca Națională. Bugetul de stat îți dă sau guvernul îți dă cu o mână și îți ia cu cealaltă prin deprecierea monedei naționale sau prin creșterea prețurilor", a afirmat Traian Băsescu la B1 TV.

El consideră că legea va fi adoptată în Parlament deoarece Tăriceanu și Dragnea vor să "rămână în istorie" cu aceasta.