ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turiștii străini care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 nu vor avea voie să intre în Canada pentru o bună perioadă de timp, deoarece guvernul a anunțat că nu dorește să pună în pericol progresele înregistrate în ceea ce privește limitarea virusului, potrivit premierului Justin Trudeau, relatează Reuters.

"Pot să vă spun de pe acum că acest lucru nu se va întâmpla pentru o perioadă destul de lungă de timp", a declarat Trudeau, întrebat de jurnaliști când va permite turiștilor nevaccinați să intre în țară.

Canada, începând din această săptămână, a renunțat la cerințele de carantină pentru cetățenii complet vaccinați. Dar călătorii străini neesențiali încă nu au voie să intre, în ciuda presiunilor din partea sectorului turistic al țării care suferă.

Statele Unite nu au cerințe de vaccinare pentru vizitatori. În acest moment, discuțiile privind ridicarea restricțiilor la frontieră se concentrează asupra călătorilor complet vaccinați, a declarat Trudeau.

"Următorul pas va fi să analizăm ce măsuri putem permite pentru călătorii internaționali care sunt complet vaccinați", a spus el. "Vom avea mai multe de spus în următoarele săptămâni".

Trudeau a declarat anterior că autoritățile analizează îndeaproape ratele de vaccinare internă, răspândirea variantelor îngrijorătoare și modul în care restul lumii tratează COVID-19.

Aproximativ 78% dintre persoanele în vârstă de 12 ani sau mai mult din Canada au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, au declarat joi oficialii din domeniul sănătății. Aproximativ 44% dintre persoanele de 12 ani sau mai în vârstă sunt complet vaccinate.

Guvernele din Canada și Statele Unite s-au confruntat cu presiuni pentru a redeschide cea mai mare frontieră terestră din lume, care a fost închisă pentru călătoriile neesențiale din martie 2020. Restricțiile actuale sunt în vigoare cel puțin până la 21 iulie.