ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce premierul Canadei, „liberalul” Justin Trudeau, a decretat starea de urgență ca răspuns la ocuparea capitalei Ottawa de către Convoiul pentru Libertate al transportatorilor canadieni, cu care nu a dorit să poarte un dialog pentru a le înțelege revendicările contra obligativității vaccinării, ba chiar i-a numit teroriști și acum asmute armata împotriva lor, realizatorul american de televiziune Tucker Carlson (FoxNews) a l-a dat de exemplu pe unul dintre protestatarii din Canada, șoferul de camion Cristian, originar din România, căruia îi mulțumim pentru modul demn și curajos în care ne reprezintă.

Acesta a făcut o comparație între România condusă de dictatorul Ceaușescu și Canada lui Justin Trudeau, care tocmai a alunecat în dictatură prin instaurarea stării de urgență împotriva unor protestatari pașnici.

Vedeți Canada s-a transformat oficial în dictatură. Trudeau a declarat Stare de Urgență pentru a distruge Convoiul Libertății. Act fără precedent în istoria țării


„Măcar unul dintre șoferii de camion știe exact ce va urma, deoarece a mai avut parte de așa ceva și în trecut. El a venit în Canada din România lui Nicolae Ceaușescu”, l-a introdus Tucker Carlson pe șoferul român.

Cristian își pune problema lipsei de legitimitate a decidenților politici și arată caracterul nedemocratic al deciziilor lor extremiste, luate împotriva poporului.

„De ce 100 sau 180 sau 200 de oameni decid asupra vieții tuturor? Poporul canadian ar trebui să fie cel care decide. Nu mi se pare normal ca 300 de oameni să decidă asupra vieții a 30 de milioane de oameni. Lăsați-ne pe noi să votăm!”, a afirmat românul cu privire la regimul de obligativitate a certificatului de vaccinare.

Jurnalistul de calibru de la Fox News a tălmăcit astfel vorbele șoferului est-european:

„Deci, este o declarație despre asemănarea a ceea ce se întâmplă acum în Canada și ce se întâmpla în dictaturile staliniste. Doar că sloganurile sunt diferite: în blocul estic, se vorbea despre „solidaritate”, în timp ce, în Canada, se vorbește despre „diversitate”. Însă represiunea e similară”, a concluzionat Tucker Carlson.
 
VIDEO cu intervenția sa (articolul continuă după video):

Totodată, el a comentat și știrea care a decurs din anunțul lui Trudeau despre Starea de urgență, prin care guvernul are acum acces și poate îngheța orice cont bancar al protestatarilor.

În paralel cu decretarea stării de urgență, guvernul lui Justin Trudeau vrea să pună și toate strângerile de fonduri făcute în criptomonedă sub incidența legii privind finanțarea terorismului, ceea ce ar face imposibilă susținerea financiară a protestului transportatorilor de către populație, care s-a reorientat către metode alternative de strângere de fonduri după ce platforma de donații GoFundMe a blocat nejustificat circa 10 milioane de dolari destinați susținerii cauzei Convoiului pentru Libertate.  

„Chiar așa? Deci, de acum, Justin Trudeau se ocupă de toate finanțele d-voastră? Se ocupă chiar și de criptomonede? Cum se poate așa ceva? Și fără nici o justificare?”, se întreabă retoric Tucker Carlson.

„Așa cum a aflat Ceaușescu pe propria piele, când mergi prea departe, oamenii se întorc împotriva ta.”, concluzionase cunoscutul jurnalist și într-un alt editorial recent, tradus pentru cititorii ActiveNews.
 
 

Canalul de YouTube ZOT a realizat ieri, 14 februarie, interviuri cu transportatorii parcați în fața Parlamentului din Ottawa. Interviul cu șoferul originar din România poate fi urmărit începând de la minutul 35. VIDEO:

Românul nostru apare și în filmarea aceluiași canal de duminică, 13 februarie, începând de la minutul 17. VIDEO:

Citiți și: Tudor Hogman, șofer de camion român din CONVOIUL LIBERTĂȚII de la Ottawa: Nu ne clintim până când nu ne recâștigăm drepturile încălcate - fără certificate de vaccinare, fără obligativitatea vaccinului Covid, pentru Libertate! INTERVIU IMPRESIONANT

Cristian Niculescu: LACRIMI DE CAMIONAGIU UNGUR DIN ROMÂNIA LA OTTAWA și CREDINȚA ROMÂNULUI MARIAN TUDOR: Așa cum a spus Apostolul Pavel - Dacă trăim, pentru Domnul trăim, și dacă murim, pentru Domnul murim!

Cristian, șoferul român, cu prietena sa: