ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A apărut proiectul Marii Moschei ce ar urma să fie construită la București. Proiectul a fost postat pe site-ul tdvcamiler.com, din Turcia.

Moscheea ar urma să aibă o capacitate de 1.500 de locuri. Va avea și un complex, iar construcția ar urma să înceapă anul acesta, scrie cotidianul.ro.

În mai 2015, Guvernul Ponta a dat circa 11.000 mp Muftiatului Cultului Musulman din România pentru construirea unei moschei pe Bulevardul Expoziției 22-30 din Capitală. În aprilie anul trecut, Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moschee.
 
Proiectul este extrem de controversat, în condițiile în care mulți bucureșteni se tem că această moschee va atrage islamiști care ar putea plănui organizarea de atacuri teroriste, dar au existat și voci care s-au plâns că, la schimb, România a primit doar posibilitatea ridicării unei mici biserici în Turcia.

Proiectul este controversat și din cauza valorii terenului, una extrem de ridicată, fiind vorba în special de apropierea de câteva dintre cele mai exclusiviste cartiere ale Capitalei.

Moscheea ar urma să aibă 1.500 de locuri și să fie înconjurată de salon multifuncțional, bibliotecă, săli de conferințe, cantină, locuințe de serviciu, camere pentru oaspeți, local pentru tineri și centru fitness.