ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din minciună în minciună spre victoria finală, pare să fie lozinca adoptată de Ucraina lui Zelenski, nu cu mult diferită de cea banditului sovietic Kucima, cel puțin în ce privește comunitățile românești prigonite în teritoriile istorice ale României, sudul Basarabiei, Ținutul Herța și nordul Bucovina și, acum, în privința canalului Bâstroe. Aflați în continuare ce susțin mincinoșii de la Kiev, autoritățile de la București dar și simpli români, în comentarii demne de interes de pe pagina Ambasadei Ucrainei.

În ultimele două luni am semnalat deja în două rânduri neobrăzarea Ambasadei Ucrainei față de țara care îi găzduiește și hrănește milioane de refugiați: în cazul mascaților nevinovați dintr-un sat al României, Berzunți, unde își permitea să dea ordine autorităților românești și apoi în cazul românilor ortodocși călcați în picioare în nordul Bucovinei, în care presa română era acuzată de propagandă rusească doar pentru că le relata situația dramatică.

Celor două afronturi li s-a adăugat cu tupeu și o frecție cu carmol la piciorul de lemn al Ucrainei, venită de la o rețea soroșistă care, INVOCÂND RUSOFILIA, ÎI CERE LUI KOVESI SĂ ANCHETEZE TELEVIZIUNI ȘI SITE-URI DIN ROMÂNIA. Tupeu!

Scenariul a continuat și sâmbătă, 18 februarie 2023, când, de data asta, diplomații Kievului la București și-au permis să acuze chiar oficiali ai României că „fac jocul Rusiei” pentru că reclamă încălcarea tuturor acordurilor în domeniu prin adâncirea ilegală și fără permisiune a canalului Bâstroe și pe cale de consecință distrugerea Rezervației Naturale UNESCO Biosfera Delta Dunării.

Mai mult, Ambasada a fost prinsă mințând atât autoritățile cât și opinia publică românească și internațională, prin următoarea comunicare complet falsă:

„Toate lucrările de dragare pe Dunăre, desfășurate în prezent de către partea ucraineană, care sunt executate exclusiv în cadrul frontierei de stat a Ucrainei, sunt de natură operațională curentă și vizează exclusiv întreținerea căii navigabile, adică asigurarea siguranței navigației prin menținerea caracteristicilor tehnice actuale, precum și eliminarea consecințelor de colmatare naturală. Lucrările operaționale de dragare pe șenalul maritim navigabil, ca urmare a colmatării naturale semnificative, se execută în mod permanent de mai mulți ani în zonele specificate și convenite, în conformitate cu normele legislației ucrainene, acordurile și convențiile internaționale”, arată reprezentanții Ambasadei Ucrainei în România, într-un comunicat postat sâmbătă.

Un reprezentant al Ministerului Transportului a precizat rapid - bravo lui! - că lucrările făcute de Ucraina nu reprezintă lucrări de mentenanță, așa cum a arătat Ambasada Ucrainei că a anunțat.

În contextul în care Ambasada Ucrainei a anunțat sâmbătă, 18 februrarie, că Administrația Fluvială a Dunării de Jos a fost informată de partea ucraineană din august 2022 cu privire la lucrările executate pe canalul Bîstroe, reprezentantul Ministerului Transporturilor, Alin Șerbănescu a precizat că Ucraina a informat doar cu privire la dragaje de întreținere, însă lucrările efectuate sunt de adâncire a senalului, „ceea ce nu mai înseamnă o simplă întreținere ci modificarea substanțială a adâncimilor”.

Dar culmea-culmilor, minciuna Ambasadei Ucrainei a fost devoalată printr-un comunicat dat chiar cu o zi înainte de Ministerul Infrastructurilor de la Kiev, care se lăuda cu adâncirea canalului Bâstroe de la 3,5 metri la 7 metri! Culmea-culmimilor-culmilor, Ministerul Infrastructurilor din Ucraina afirmă că a îndeplinit această operațiuneîn cooperare cu Comisia Europeană, România și Comisia Dunării”!

Comunicatul stelar ne vine tocmai când ne anunțase Bogdan Aurescu prin Ministerul de Externe, la o săptămână după sesizarea lui Ministerului Transporturilor de la București, că... nu știe nimic!

Citiți UCRAINA MINTE DE ÎNGHEAȚĂ APELE DIN CHILIA ȘI BÂSTROE. Aurescu se mută la Kiev? În timp ce MAE susține că nu știe nimic despre Canalul Bâstroe, o SCRISOARE DURĂ ÎMPOTRIVA UCRAINEI zboară spre Comisia Europeană, de la Reprezentanța României la UE

Din Protestul Reprezentanței Permanente a României la UE către Comisia Europeană rezultă că este posibil ca nici Comisia să nu cunoască acest fapt, din moment ce cere lămuriri de la România. Unde este adevărul, nu știm. În nici într-un caz la Ambasada Ucrainei care ne oferă date FALSE și acuze pe bandă. Iată comunicatul fulminant al Ministerului Infrastructurii din Ucraina prin care a aflat și România că adâncimea canalului Bâstroe a fost... dublată... cu acordul ei:

Conform ordinului din 16 februarie, emis de portul Izmail, pescajul de trecere al navelor în tronsonul de la kilometrul zero al gurii Bâstroe a Dunării, până la kilometrul 77 al gurii Chilia este de 6,5 metri, iar din kilometrul 77 până la kilometrul 116 al estuarului – 7 metri.

La începutul invaziei rusești, pescajul maxim era de numai 3,9 metri.

Îndepărtarea sedimentelor s-a făcut ca parte a programului UE «Solidarity Lanes», menit să promoveze dezvoltarea rutelor logistice alternative pentru exporturile ucrainene. „Zona portuară a Dunării și-a dezvoltat semnificativ capacitatea de export în ultimul an. Doar în martie anul trecut, circulația mărfurilor în porturile Izmail, Reni și Ust-Dunăre” a crescut de trei ori. Dintre acestea, au fost exportate peste 17 milioane de tone de produse, inclusiv peste 11 milioane de tone de produse alimentare.

Ca urmare a acestei dinamici și a problemelor care încă persistă cu exporturile prin porturile maritime, dezvoltarea infrastructurii regiunii Dunării este un doemniu prioritar al activității noastre. În cadrul acestei lucrări și datorită succeselor Armatei Ucrainene la Marea Neagră, am deschis deja estuarul Bâstroe pentru transport maritim și am crescut potențialul de transbordare al porturilor.

De asemenea, continuăm lucrările de dragare în partea ucraineană a Dunării. Am reușit să creștem pescajul permis al navelor pentru prima dată de la declararea independenței. Datorită acestui fapt, vom putea asigura transport maritim mai eficient și mai sigur între Marea Neagră și Dunăre, și vom putea crește fluxul de transport de mărfuri prin porturile la Dunăre Mulțumim partenerilor noștri europeni pentru susținerea acestui proiect al nostru în cadrul programului «Solidarity Lanes», - a declarat Oleksandr Kubrakov, Viceprim-ministru pentru Reconstrucția Ucrainei - Ministrul Dezvoltării Comunitare, Teritoriilor și Infrastructurii.

Creșterea pescajului navelor pentru trecerea prin estuarul Bâstroe la nivelul specificat a devenit posibilă datorită eliminării efectelor derivei, îndepărtării sedimentelor și restabilirii capacității de tranzit în zona porturilor maritime ale Ucrainei.

Lucrările operaționale pe partea ucraineană a Dunării sunt realizate în cooperare cu Comisia Europeană, România și Comisia Dunării. (??? - n.n.) Această organizație guvernamentală internațională este responsabilă de asigurarea și dezvoltarea liberei navigații pe Dunăre pentru navele comerciale”, încheie comunicarea Ministerului Infrastructurii din Ucraina, tradusă de presa de limbă română postată și pe Twitter și pe pagina de Facebook a ministerului, cu o zi înainte ca Ambasada Kievului la București să mintă că lucrările nu vizează adâncirea canalelor ci doar întreținerea lor.

Imediat după Twitter-ul ucrainean în care Ministerul Infrastructrurii se laudă cu îndeplinirea planului reproducem un extras din Protesul Reprezentanței Permanente a României al UE, în care se reiterează că România nu și-a dat acordul pentru nici o adâncire a canalului!

No. 1205 - 16 februarie 2023

DEPUTY PERMANENT REPRESENTATIVE OF R0MANIA TO THE EUROPEAN UNION

EXTRAS-FOTO:

Documentul obținut de ȘtiripeSurse poate fi consultată aici, în format PDF. Scrisoarea României contrazice în totalitate aserțiunile formulate de Ambasada Ucrainei sâmbăta aceasta.

Ce le-au transmis românii ucrainenilor, pe pagina lor de Facebook, la postările democratice cu interzicerea sportivilor ruși la Olimpiadă - Vox Populi, Vox Dei:

  • De ce vreți sa ne distrugeți Delta Dunării? Va ținem femeile și copii pe banii noștri în România și voi va p_____ pe noi. Niciodată nu ne-ați fost prieteni. Nu știu de ce tara mea va ajuta când voi nu întoarceți acesta favoare. SLAVA c_____!
  • Inteleg ca pe tema Bastroe ati prins glas. Cu o minciuna, desigur ! Si cu tupeu nesimtit. Cand nu mai aveti argumente logice, de bun simt, acuzati pe toata lumea de propaganda ruseasca. Slava pentru minciuna si ipocrizia Ucrainei!
  • Sa ne c____ pe canalul vostru! V-am primit 3.000.000 in casa, v-am dat sa mancati, loc sa dormiti, bani de benzina, etc si tot o ardeți aiurea.
  • Mai ca-mi pare bine de ce va fac rusii. A, si puie zelensky!
  • Din cauza razboiului, voi credeti ca vi se cuvine orice? Incalcati tratatele internationale, legea... Nu, nu vi se cuvine orice! Romania a facut multe pt refugiatii ucrainieni iar voi le-ati luat drepturile romanilor din Ucraina. Acum, distrugeti Delta!
  • Ambasada Ucrainei la Bucuresti practica cenzura cu doctrina: "cine nu este cu noi este impotriva noastra".
  • STOP THE BASTROE CHANNEL! DO NOT DESTROY THE DANUBE DELTA !!! TAKE ADVANTAGE OF INTERNATIONAL SYMPATHY AND MAKE AN ECOLOGICAL DISASTER, SHAME ON YOU! SHAME ON UKRAINE!
  • Jos labele de pe cea mai importanta rezervație naturală din Europa, j***lor!
  • Rușine!!!! Mincinoșilor, viclenilor, ați dragat canalul Bâstroe, ne umiliți minoritatea românilor din Ucraina, ne terorizați preoții iar noi v-am primit în case si v-am dat pâine! Ați fost mereu împotriva noastră și nu vă puteți vindeca de răutate nici după ce v-am ajutat. Huo!
  • Nu aveți voi recunoștință față de nimeni. Nu vă pasă vouă de Delta Dunării,că o puteți distruge ci demonstrați că nu sunteți mai brezi ca rușii !!! Să vă fie rușine!!!
  • De ce ați mințit? De ce ați mințit că faceți doar lucrări de curățare? Aceasta este recunoștința voastră? Noi vă ajutăm iar voi distrugeți un patrimoniu UNESCO?
  • Ce face Ucraina in Delta Dunarii a inceput de fapt inca din 1991 cand nava Rostok a esuat "intamplator" pe bratul Sulina, provocand mari daune Romaniei! Actiunea de dragare este inca gest inamical al Ucrainei fata de Romania! Romanii spun: "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti".
  • Adrian Muresan -
    Doamne fereste, plin de troli rusi pe aici pe pagina. Multumim ca tineti piept criminalilor si va urez sa castigati razboiul cat mai repede.
  • Cristina Axenciuc -
    Citind câteva comentarii, nu este de mirare că România se scufundă într-un cretinism absolut.
  • Bistroe distruge Delta Dunării! Voi sunteți niște distrugători care nu se feresc sa calce orice și pe orucine in picioare. Câinele nu musca mana care l-a hrănit! Rușine!
  • Drept multumire pentru sustinerea României, ne distrugeti Delta Dunarii. Ce sa spun, "frumos" caracter aveti. Si mai aveti si tupeul sa spuneți ca suntem putinisti daca sustinem ca prin dragarea canalului Bastroe, ne distrugeti Delta. Nu va crapa obrazul de rusine? Nu va crapa, pentru ca tupeul la voi este cat casa!
  • Javrelor, opriți distrugerea Deltei Dunării!
  • Opriți dragarea ilegală, orcilor!
  • Ce-ați zice dacă v-am considera stat agresor pentru ceea ce faceți pe canalul Bîstroe? V-ați obișnuit să vi se plângă de milă-n fiecare zi și să stea toată lumea-n genunchi în fața voastră? Ajunge cu mascarada! Deja v-ați luat nasul la purtare!
  • ȘAMD

 - Va urma -