ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Furnizarea către UNICEF se va putea concretiza după ce vaccinul va fi inclus pe lista produselor recomandate de OMS pentru achiziționare în caz de urgență.

Fondul rus de Investiții Directe (RDIF) și Fondul International al Națiunilor Unite pentru Urgențe ale Copiilor (UNICEF) au semnat un acord privind furnizarea a 220 de milioane de doze de vaccin rusesc împotriva coronavirusului, Sputnik V, a anunțat RDIF într-un comunicat, potrivit agenției TASS.

„Acordul cu UNICEF privind vaccinul Sputnik V va crește accesibilitatea și va satisface cererea de vaccinuri din întreaga lume. Furnizarea către UNICEF va deveni posibilă după ce vaccinul va fi inclus pe lista de produse recomandate de OMS pentru achiziție în caz de urgență”, se arată în comunicat.

Anterior, RDIF a anunțat că i-a solicitat Organizației Mondiale a Sănătății înregistrarea și precalificarea serului rusesc Sputnik V în octombrie 2020. Se așteaptă o decizie a OMS în viitorul apropiat.

De asemenea, RDIF va purta discuții cu Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI), pentru a analiza posibilitatea includerii Sputnik V în portofoliul COVAX (inițativa „COVID-19 Vaccines Global Access”/„Acces global la vaccinurile COVID-19”) de vaccinuri împotriva coronavirusului.

Mecanismul COVAX (condus de GAVI, Coaliția pentru Inovații în Pregătirea pentru Epidemii - CEPI și OMS), împreună cu UNICEF, își propune ca, până la sfârșitul anului 2021, să distribuie vaccinuri în toate țările și teritoriile, cu scopul „asigurării” unui așa-zis „acces rapid și egal la vaccinuri sigure și eficiente”. Cât de sigure și eficiente sunt ele s-a văzut deja din multitudinea de reacții adverse. Insistența cu care se promovează vaccinarea copiilor pentru o boală cu 99,8% rată de supraviețuire și care, s-a constatat în 2020, nu afectează această categorie de vârstă, nu poate avea explicații raționale sau științifice.