ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 100 de persoane au participat sâmbătă la un protest anti-certificat de vaccinare la câțiva pași de „Atelierul lui Moș Crăciun”, rebotezat „Moș Vaccinilă”, din Piața Mare a Sibiului, locul unde ți se cere să te inoculezi cu un ser Covid dacă vrei să-ți lași banii pe la buticuri cu cadouri la supra-preț.

Manifestarea a început duminică la ora 16:00, între Primăria Sibiului și Muzeul Național Brukenthal. La început au fost doar câteva zeci de oameni, apoi, până la lăsarea serii, locul s-a umplut de cetățeni revoltați pe constrângerile guvernamentale decise sub pretextul pandemiei, în special pe condiționarea locului de muncă de certificatul Covid bazat pe cod QR. Protestul era anunțat și autorizat în numele sibianului Doru Apostol, căruia i s-a alăturat protestatarul și jurnalistul civic Aurelian Popa, sibian de origine, venit de la București pentru această ocazie. VIDEO de la Aurelian.ro:

Oamenii au strigat „Libertate, nu certificate!”, „Arafat judecat pentru cei legați de pat!”, „Jos dictatura!” ș.a., purtând în mâini steaguri și pancarte. „No green pass!”, „Nu Nazi-pass!”, „Nu obligativității vaccinării!”, „Stop psihoza!”, „Stop certificat QR digital”, „Eu sunt o ființă liberă și suverană, cu drepturi depline” au fost doar câteva dintre mesajele scrise cu markerul pe carton. S-au cântat Hora Unirii, cântece patriotice din Cenaclul Flacăra interpretate de folksingerul Dan Podoleanu, dar și Imnul „golanilor” antivacciniști sau „Peste Centenar” de Vlad Pârău. VIDEO de la Ora de Sibiu:

Manifestația a fost ultima care a primit aprobare în Piața Mare, din cauza deschiderii Târgului de Crăciun pe bază de certificat Covid, având în vedere că Poliția și Jandarmeria nu permit desfășurarea a două evenimente în același loc. Cu toate acestea, protestatarii promit să reia manifestația săptămâna viitoare în alt loc, cel mai probabil în fața magazinului „Dumbrava” din Piața Unirii.