ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peisajul media din țară s-a împestrițat cu vestea că tramvaiele de Arad au motoare mai slabe decât în contract. Știrea fost răspândită de cei de la G4Media, alături de Economedia.

Jurnaliștii de la Cotidianul au demontat fake news-ul:

„O duduie care nu face diferența între cheia tubulară și cea inbus de 17 vrea să salveze bucureștenii de la o eroare sau de la nerespectarea unui parametru tehnic. Dumnezeu știe de la ce, dar s-a avîntat și ea în ciorba parametrilor de nivel jurnalistic și ne-a livrat o bombă de bucătărie, agățând-o pe pereții de la Economedia, noua cămară a celor de la G4Media.Iacătă-o:
  

Cum nu văd nici o legătură între Gabriela Firea și Economedia, decît în materie de gîndire, nu-mi rămîne decît să reproduc un înscris de la Siemens care ar putea ajuta la fîsîirea ”bombei”:
 

Probabil că valul cu motoarele Siemens ridiculizate de motoarele turcești va trece destul de repede. Dar bătălia de a aduce tramvaie turcești în Capitală continuă. Miza este atît de mare încît unii par a fi gata să riște și o plîngere la DNA și o prăbușire definitivă. Ei vor să demonstreze că vagoanele din Bosfor sunt mai bune și mai frumoase și cu roți pingelite și cu aripi de partid!

Și nu numai atît!”, a scris Cornel Nistorescu, jurnalist al ziarului Cotidianul.