ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O cheie importantă pentru înțelegerea a ceea ce se întâmplă defapt prin instalarea acestui guvern iese la iveală atunci când te apleci asupra unui personaj extrem de greu în ecuație: Vasile Dâncu. Proaspăt decorat de președintele Germaniei, Joachim Gauck, cu Crucea de Merit în rang de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, Dâncu este vicepremierul guvernului Cioloș.

Ai ce răsfoi în privința sa. Cunoscut membru al "grupării de la Cluj"și curtezan constant al greilor de la București (nu exclusiv pesediști!), sociologul transilvanist Dâncu este, printre altele, președintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES). Ca realizator de sondaje, a reușit vreo două cu care a rămas în anecdotică și care denotă nu atât neștiință sau lipsă de mijloace, cât "disponibilitate la joc”. S-a ales cu porecla de "Goebbels” după ce s-a ocupat de imaginea guvernului Năstase, în singura sa experiență ministerială de până acum. Tot printre multe altele, în 2012, Vasile Dâncu lansa împreună cu Arpad Paszkany și Ioan Rus trustul de presă Transilvania Media Group (TMG), din care face parte și o televiziune la care ne-am putut îngrețoșa în voie cu dejecțiile anti-românești ambalate intelectual, marca Sabin Gherman.

Ceea ce însă ar trebui să atragă atenția tuturor este că ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației a fost membru de vază al grupului de experți pentru pregătirea procesului de regionalizare/descentralizare, sub mandatul de ministru al Dezvoltării deținut de Liviu Dragnea. Și care grup a emanat un proiect respins în unanimitate și in corpore de CCR! Adică...nimic din planul de regionalizare gândit de echipa lui Dâncu nu a respectat Constituția! Ca o culme cinică a perseverenței, iată-l acum urmând să se ocupe direct de regionalizare... Să adăugăm faptul că suntem informați cu seninătate dar fără detalii concrete, că ar urma să fie un pic regândite niște aspecte constituționale și... nu-i așa că încep să curgă de-a valma semnele de întrebare și cele de exclamare?

Oare cu ce agendă vine defapt guvernul condus de un Cioloș cu o carieră sprijinită de PPE și de Jean-Claude Juncker, părinte vocal al federalizării prin UE? Și în care guvern mai dai peste un Dâncu, plus niște membri de prin CA-uri de multinațională sau reprezentanți ai unor ong-uri care se ocupă cu "deschiderea de societăți”? Om vedea. Deocamdată, no comment...