ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23.50 Raed Arafat a declarat, duminică seara că nu are informații potrivit cărora ar fi existat un incendiu la unitatea mobilă de la Institutul Marius Nasta. De asemenea, Arafat a vorbit despre cinci pacienți intubați, ambele informații fiind contrazise de conducerea institutului.Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că, din primele informații, nu a fost vorba despre un incendiu. El a vorbit despre cinci pacienți intubați și doi pe ventilație non invazivă.

„Nu a fost foc, nu a fost fum în interiorul tirului. Acestea sunt informațiile pe care le avem în acest moment. Se vor evacua pacienții de acolo, trebuie să verificăm tirul în mod liniștit, mâine la lumina zilei, pentru a vedea dacă este o problemă. Pacienții din tir sunt cinci intubați, doi pe ventilație. Personalul medical este ok, nu este nicio problemă. Informațiile sunt preliminare, colegii de la ISU vă vor da informațiile exacte despre ce s-a întâmplat acolo. Dacă a fost găsit că a fost un scurtcircuit, o să zică. Așteptăm să iasă ei și să spună ce s-a întâmplat acolo. Secția mobilă a fost verificată, aceste tiruri sunt noi. Vă spun încă o dată, din informațiile pe care le am, nu a fost foc în tir”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, duminică seara, la Digi 24.
 
Conducerea institutului Marius Nasta a vorbit despre o flacără și fum care au apărut la ventilatorul de pe unitatea mobilă. De asemenea, nu este vorba despre pacienți intubați, așa cum s-a crezut inițial, ci despre pacienți cu forme severe ale bolii ventilați non invaziv. Cei șapte au fost mutați în spital și nu există persoane rănite.
 
ACTUALIZARE 23.30 Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că, în această seară, a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI.Unitatea mobilă a fost adusă la Marius Nasta în luna octombrie, iar săptămâna trecută a fost închisă pentru verificări.
Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior.

În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. Vom reveni cu amănunte, a transmis dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta". Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a anunțat, duminică seara, că unitatea mobilă ATI a fost închisă în această săptămână, "a fost verificată", s-a făcut dezinfecție și curățenie și s-a redeschis vineri.


Știrea inițială
 
Anunț de incendiu în caravana mobilă ATI de la Marius Nasta. Un incendiu a izbucnit duminică seara la Institutul Marius Nasta din București. Zeci de pompieri se află la fața locului.
 
Cel care a sunat la 112 a spus că exista flacăra în partea superioară la caravana mobilă, au intervenit 8 mașini de stingere, autoscara, ambulanță cu medic, echipaje de prim ajutor.
 
Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile.  În caravana mobila ATI de la Marius Nasta erau 7 pacienți, care, sustine ministerul Sănătății, acum nu ar fi în pericol.

Pacienții care se aflau în unitatea mobilă ATI au fost relocați in clădirea spitalului. 
 
Din primele informații, nimeni nu ar fi pățit nimeni nimic. Incendiul ar fi pornit de la un generator.
 
Cei șapte pacienți din unitatea mobilă de la Institutul "Marius Nasta", unde fusese sesizată o degajare de fum, vor fi relocați în cadrul altor secții ale unității medicale, potrivit ISUBIF.

"În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubați) care nu au fost răniți. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se observă degajare de fum și se fac verificări pentru indetificarea focarului, Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital", a anunțat sursa citată.
Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum.