ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un băiat de șase ani din Lisabona, Portugalia, a murit la doar câteva zile după ce i s-a administrat prima doză de vaccin COVID-19 de la Pfizer, informeză CNN Portugalia, potrivit The Covid World. Circumstanțele indică o relație de cauzalitate cu vaccinarea.
 
Ziarul portughez Correio da Manhã a publicat știrea pe prima pagină:

Luni, Centrul spitalicesc universitar central din Lisabona (CHULC) a anunțat că un băiat de șase ani, cu nume neprecizat, a murit duminică, 16 ianuarie, în urma unui stop cardiac.

Comunicat de presă

Centrul spitalicesc universitar central din Lisabona confirmă decesul unui băiat de șase ani, survenit duminică, 16 ianuarie, cu un test pozitiv la SARS-CoV-2, care fusese internat în Spitalul Santa Maria cu o zi înainte, după ce a suferit un stop cardiorespirator. Cauzele decesului sunt în curs de investigare.

Copilul făcuse prima doză de vaccin împotriva Covid-19, iar CHULN (Centrul spitalicesc universitar de nord din Lisabona) a notificat cazul la Infarmed (Institutul Național de Farmacie și Medicamente din Portugalia) și la Direcția Generală pentru Sănătate.

 
 
Infarmed a emis o declarație, în care spune:
 

Confirmăm că am primit luni, 17 ianuarie, o notificare privind o suspiciune de reacție adversă, iar de acest caz se ocupă Infarmed, în colaborare cu unitatea regională de vigilență farmacologică din Lisabona, Setúbal și Santarém. 


Infarmed a dispus efectuarea unei autopsii de către niște experți ai agenției. Rezultatele urmează să fie comunicate imediat ce vor fi disponibile. 

Portugalia, una dintre țările cu cele mai ridicate rate de vaccinare împotriva COVID-19 din lume, a început să vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani în data de 18 decembrie, după ce autoritatea sanitară portugheză DGS a dat undă verde pe 7 decembrie pentru utilizarea vaccinului Pfizer la această categorie de vârstă.

Un număr total de 637.907 copii din Portugalia sunt eligibili pentru a primi vaccinul.

AICI puteți urmări un reportaj portughez despre acest deces tragic.