ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe numele lui Steve Siebold, bărbatul şi-a început drumul în viaţă fiind un student sărac, însă a studiat vieţile a peste 1.200 de oameni de succes şi a descoperit un lucru pe care aceştia îl aveau în comun: acordă o importanţă ridicată auto-educării prin lectură, notează gândul.info.

„Mergi în casa unei persoane bogate şi unul din primele lucruri pe care le vei sesiza este o bibliotecă cu cărţi pe care le-a folosit pentru a se educa pentru a avea mai mult succes. (...) Clasa mijlocie citeşte romane, tabloide şi reviste de divertisment”, declară Steve Siebold, ajuns între timp speaker şi trainer cunoscut.

Un exemplu este al treilea cel mai bogat om din lume, Warren Buffett, care a mărturisit recent că petrece 80% din timpul în care lucrează citind. El a spus că atunci când şi-a început cariera de investitor citea până 600-750 de pagini pe zi. „Uite, nu citim opiniile altora, vrem să aflăm faptele şi apoi să gândim", spunea el într-un interviu.

Printre autorii preferaţi ai miliardarului se numără Benjamin Graham, Philip Fisher, Jack Welch, John Bogle - autori nu de romane, ci specialişti în management şi economie. Similar, există o legătură şi între preferinţele în televiziune şi starea financiară: doar 6% din persoanele foarte bogate din SUA se uită la reality-show-uri, pe când în cazul celor sărace procentul ajunge la 78%.