ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup finanțat de George Soros a contribuit la alegerea procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, despre care fostul președinte Donald Trump spune că intenționează să îl aresteze, scrie BreitbartNews.

„Bragg a fost ales în noiembrie 2021 cu sprijinul indirect al miliardarului de stânga George Soros, care a donat 1 milion de dolari către organizația Color of Change PAC, care a cheltuit pentru a-l alege pe Bragg", a notat Breitbart News anul trecut.

Color of Change PAC este un grup de stânga care se descrie ca fiind „cea mai mare organizație online pentru justiție rasială din țară".

Sâmbătă, Trump a anunțat că „scurgerile ilegale" din biroul lui Bragg indicau că acesta va fi arestat marți. Bragg s-ar pregăti să îl pună sub acuzare pe principalul candidat prezidențial republican „pentru presupusele „mite”  pe care Trump le-a dat în 2016, în calitate de candidat la președinție", către starul porno Stormy Daniels, a relatat Fox News.

Procurorul districtual a fost puternic criticat, deoarece nu ar lua o atitudine suficient de agresivă împotriva criminalității. Un astfel de caz în care aplicarea legii de către Bragg a dus la indignare publică a avut loc în ianuarie, când acesta ar fi oferit un acord de recunoaștere a vinovăției unui presupus atacator antisemit acuzat de o crimă motivată de ură.

După ce un infractor i-ar fi împușcat și ucis pe ofițerii de poliție din New York Jason Rivera și Wilbert Mora în timp ce aceștia răspundeau la un apel pentru violență domestică la începutul anului trecut, soția lui Rivera l-a criticat pe Bragg în timp ce vorbea la înmormântarea soțului ei.

„Deși nu vei mai fi aici, vreau să trăiești prin mine", a spus Dominique Luzuriaga, adresându-se soțului ei ucis, în timp ce Bragg era prezent și el. „Sistemul continuă să ne dezamăgească. Nu mai suntem în siguranță, nici măcar membrii serviciului.

„Știu că te-ai săturat de aceste legi, mai ales de cele ale noului procuror general", a continuat ea.”