ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul jurnalist american de fotbal Grant Wahl a murit subit în timp ce se afla la Cupa Mondială FIFA din Qatar. El avea 48 de ani, după ce întreaga săptămână acuzase o stare neplăcută, potrivit foxnews.

Wahl s-ar fi prăbușit de pe scaunul său în timp ce acoperea sfertul de finală dintre meciul disputat între Argentina și Olanda. După ce paramedicii i-au făcut resuscitare timp de câteva minute la fața locului, acesta a fost dus la spital.

Fratele lui Wahl, Eric, a anunțat moartea acestuia pe Instagram, găsind momentul oportun să facă o mare gâlceavă din ideologia homosexualistă. În ciuda faptului că Grant a murit subit, de un atac de cord care poate fi datorat, după cum se știe, „schimbărilor climatice”, acesta își susține în continuare cauza personală, adică faptul că este homosexual, punând cumplitul eveniment al morții unui membru al familiei  în lumina „problemelor” sale.

 
„Sunt homosexual. Eu sunt motivul pentru care a purtat tricoul curcubeu la Cupa Mondială", a declarat Eric Wahl. „Fratele meu era sănătos. Mi-a spus că a primit amenințări cu moartea. Nu cred că fratele meu tocmai a murit. Cred că a fost ucis”.
 
Eric Wahl a făcut referire la un incident cu care Grant Wahl s-a confruntat în urmă cu două săptămâni, când a încercat să intre pe stadion pentru meciul SUA - Țara Galilor în timp ce purta un tricou al mândriei curcubeului și a fost oprit de securitate. 

„Mi-au cerut să îmi dau tricoul jos. Am refuzat. Apoi, imediat după ce mi-au scos un tweet, mi-au luat cu forța telefonul mobil și l-au păstrat timp de 30 de minute. Am tot cerut în mod repetat să mi-l dea înapoi. Nu au vrut să mi-l dea", a declarat Wahl pentru MSNBC la sfârșitul lunii trecute. „M-au pus să stau în fața unei camere de supraveghere, probabil cu cineva de la celălalt capăt al camerei care emitea un fel de judecată, iar eu le-am spus că nu este bine să facă asta. În cele din urmă, comandantul de securitate a venit și mi-a permis să intru și să îmi păstrez tricoul pe mine și de acolo a mers mai departe. Ei și-au cerut scuze, FIFA și-a cerut scuze și, știți, m-a lăsat să mă întreb cum este pentru qatarienii care sunt aici în afara Cupei Mondiale și care sunt gay, pentru că a fost ceva cu care a trebuit să mă confrunt la un eveniment care a fost acoperit la nivel mondial."

Joi, Wahl a vorbit despre faptul că nu s-a simțit bine pe parcursul săptămânii, spunând că a avut bronșită. 

Corpul meu, cred, mi-a spus, chiar și după ce SUA a ieșit pe teren: „Omule, nu dormi suficient". S-a răzvrătit pe mine", a spus Wahl. „Așa că am avut un caz de bronșită săptămâna aceasta, am fost la clinica medicală de la centrul media de două ori, inclusiv astăzi. Astăzi mă simt mai bine. Practic, am anulat tot ce aveam în această joi și am tras un pui de somn, iar acum mă simt puțin mai bine. Probabil că vă puteți da seama din vocea mea că nu sunt 100% aici."

U.S. Soccer a emis o declarație în care a spus că „întreaga familie U.S. Soccer are inima frântă".

„Fanii fotbalului și ai jurnalismului de cea mai înaltă calitate știu că puteam conta întotdeauna pe Grant pentru a oferi povești pătrunzătoare și distractive despre jocul nostru și despre principalii săi protagoniști: echipe, jucători, antrenori și numeroasele personalități care fac ca fotbalul să fie diferit de orice alt sport", a declarat U.S. Soccer. „Grant a făcut din fotbal munca sa de o viață și suntem devastați de faptul că el și scrierile sale geniale nu vor mai fi alături de noi."

Wahl și-a început cariera de jurnalist ca stagiar la The Miami Herald și a lucrat la Sports Illustrated în perioada 1996-2020. Anul trecut, Wahl și-a lansat buletinul informativ "Fútbol". De asemenea, a lucrat pentru FOX Sports și CBS Sports în timpul carierei sale. 

 Soția lui Grant Wahl, Dr. Céline Gounder, a fost lăsată în "șoc total" de moartea subită a jurnalistului american de fotbal, la vârsta de 48 de ani, în timp ce acoperea vineri Cupa Mondială din Qatar, potrivit The New York Post.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru sprijinul soțului meu, al familiei de fotbal & al atâtor prieteni care mi-au întins mâna în această seară. Sunt în stare de șoc total", a scris Gounder pe Twitter ca răspuns la declarația oficială a U.S. Soccer privind moartea sa.

Potrivit site-ului său, Gounder este editor  pentru Sănătate Publică la Kaiser Family Foundation și pentru Kaiser Health News. Jurnalista medicală a contribuit, de asemenea, la CBS News, CNN, NBC, MSNBC, CNBC și BBC.

Dr. Gounder a scris, de asemenea, pentru o serie de site-uri progresiste, printre care Sports Illustrated, The New Yorker, The Atlantic și The Guardian.
 
Ea este cunoscută pentru acoperirea mai multor pandemii, inclusiv COVID-19 și Ebola. 

La alegerea președintelui Joe Biden, Gounder a fost numită în grupul de lucru COVID-19 al acestuia. 
 
 
GRANT era vaccinat: