ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici amenzile, nici sentința definitivă a justiției nu par să îl sperie pe primarul UDMR din Harghita, care sfidează statul român. Pe clădirea primăriei din Mădăraș, condusă de UDMR-istul Bíró László, drapelul Ungariei continuă să fluture bine-mersi.
 
În ciuda faptului că a fost amendat de două ori și există deja o sentință definitivă, primarul UDMR din comuna Mădăraș refuză în continuare să dea jos drapelul Ungariei arborat permanent pe sediul primăriei, scrie Dan Tanasă pe blogul său. Primarul UDMR din Mădăraș, Bíró László, a fost amendat în 2013 cu 2.500 de lei, respectiv 9.000 de lei, de prefectul județului Harghita pentru faptul că a arborat drapelul Ungariei pe sediul Primăriei Mădăraș. Biro a contestat cele două amenzi însă a pierdut definitiv ambele procese.

În plus, Biro a pierdut definitiv un al treilea proces prin care a fost obligat să îndepărteze de pe sediul primăriei toate drapelele arborate, cu excepția drapelului României și al UE.

Mai multe detalii AICI.