ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor universitar din Oradea a murit după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer - BioNTech, transmite Antena 3.

ACTUALIZARE 8.02.2021 Soția profesorului, Simona Dzițac, a reacționat pe Facebook, afirmând că decesul a fost cauzat de o boală de inimă cu care se lupta de mai mulți ani. Un studiu american arată însă o sensibilitate a celor bolnavi de inimă sau cu probleme vasculare și nu recomandă vaccinarea acestora, avertizând autoritățile în acest sens.

Bărbatul, Ioan Dzițac, nu a fost depistat pozitiv și, astfel, a primit doza în data de 21 ianuarie. El a popularizat momentul pe Facebook.

”21.01.2021: Azi m-am vaccinat la Centrul din Orășelul Copiilor din Oradea. Organizare foarte bună, totul a fost conform programării. Floare la ureche.

22.01.2021: Totul este OK după Pfizer-BioNTech vaccin.”

a scris profesorul pe contul său de Facebook în două postări succesive, în ziua în care a primit vaccinul și, respectiv, în ziua următoar.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență susține că nu există, în prezent, elemente care să lege decesul profesorului Dzițac de vaccinul Pfizer.

Ioan Dzițac a fost rector al Universității Agora Oradea. Peste 7 zile ar fi împlinit 68 de ani.

Autoritățile au declanșat o anchetă în urma morții profesorului iar necropsia urmează să stabilească motivul exact al decesului, mai transmite sursa citată.

Decesul profesorului a survenit subit, în cursul serii de sâmbătă, în circumstanțe nefăcute publice de familia sa. Suspiciunile legate de vaccin vin însă din partea apropiaților, transmis surse locale.

„14 februarie 2021 ar fi marcat ziua ta de naștere, dragul meu soț, dar și cei 25 de ani de la momentul căsătoriei noastre în care ne-am unit sufletele cu Dumnezeu! A fost o călătorie prin viață frumoasă, intensă, reușită, în care ne-am bucurat împreună de iubita noastră fiica, Domnica Ioana Dzitac, de tot ce a fost mai bun și frumos în viața noastră comună. În seara de 6 februarie, ai plecat dintre noi lăsând în urmă suflete cernite ale familiei, prietenilor, colegilor. Zbor lin către veșnicie, dragul meu soț, prieten și bun sfătuitor! Îți mulțumim pentru rolurile tale multiple de soț, tată, bunic, mentor, profesor, toate duse la excelență! Vei rămâne mereu în sufletul meu și, cu siguranță, în gândurile tuturor celor care te-au cunoscut!", a scris pe Facebook soția sa, Simona Dzițac, profesor la Universitatea din Oradea, citată de eBihoreanul.

Ioan Dzițac s-a născut pe 14 februarie 1953, în Poienile de sub Munte, județul Maramureș, fiind stabilit în ultimii ani la Oradea.

Potrivit secțiunii dedicate lui pe site-ul Universității Agora, Ioan Dzițac a fost rector al Facultății Agora din Oradea în perioadele 2012-2016, respectiv 2016-2020, iar în ultima perioadă fusese prorector pentru Cercetare și Internaționalizare în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, mai transmite sursa citată.

Cazul survine după cel al femeii de 73 de ani din Bacău și al asistentului medical de 49 de ani din Mangalia - nici unul recunoscut ca fiind din cauza vaccinului - urmate de cel al asistentei medicale în vârstă de 55 de ani de la secția de Terapie Intensivă a Institutului Marius Nasta din București. Nu era cunoscută cu probleme de sănătate, afirmă sursele din spital. Managera Institutului, Beatrice Mahler, a ascuns cazul timp de 9 zile.

ActiveNews a avertizat că numărul deceselor relaționate cu vaccinul anti-Covid la nivel european este destul de mare: România ascunde morții de vaccin. Decesul asistentei de la „Marius Nasta”: Mahler și Ministerul au știut și au tăcut - Deținem PROBA. RAPOARTE: Peste 300 de cazuri de decese după vaccin în Europa și peste 500 în SUA. DOVEZI