ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Contrar îndrumărilor guvernului american, care își sfătuiește neîncetat cetățenii să se vaccineze împotriva amenințărilor reprezentate de periculoasa variantă Delta a virusului COVID-19, un raport al guvernului britanic sugerează că vaccinarea ar putea să nu fie atât de eficientă pe cât se aștepta, relatează The BL.

Varianta Delta a apărut pentru prima dată anul trecut în India. Potrivit CNBC, aceasta a devenit recent o tulpină dominantă în Marea Britanie, a fost anunțată săptămâna trecută de consilierul pentru sănătate de la Casa Albă, Dr. Fauci, pentru că reprezintă 20% din toate cazurile noi din Statele Unite.

În timp ce Fauci a văzut în această variantă o oportunitate de a îndemna cât mai mulți americani să se vaccineze pentru a "zdrobi epidemia", o informare recentă a guvernului britanic ar putea sugera că vaccinarea ar putea să nu fie o soluție atât de bună.

În memoriul numit "SARS-CoV-2 variante de îngrijorare și variante în curs de investigare în Anglia", care a studiat toate tulpinile disponibile ale coronavirusului, s-a constatat că șansele ca persoanele imunizate să moară din cauza variantei Delta erau de 3,25 ori mai mari decât cele nevaccinate.

Din graficul furnizat de memoriu, reiese că vaccinurile ar putea proteja beneficiarii de contractarea variantei, care a reprezentat doar 7.235 de cazuri, în comparație cu persoanele nevaccinate cu aproximativ 7,4 ori mai mare, cu 53.822 de cazuri. 

Cu toate acestea, atunci când se analizează ratele de mortalitate între cele două grupuri, persoanele vaccinate au fost mult mai mari în proporție.  Dintre cei 53.822 de pacienți infectați cu virusul Delta, doar 44 dintre ei au fost confirmați morți, ceea ce echivalează cu 0,08% din mortalitate. 

Dar atunci când se studiază grupul de 27.192 de pacienți vaccinați, inclusiv cei complet vaccinați și cei care au primit doar o doză de vaccin, ratele de deces au urcat la 70 de cazuri, adică 0,26%. Mai ales, decesele au fost mai semnificative în rândul celor complet vaccinați, cu 50 de cazuri. 

Într-un articol publicat de Humans are Free, care citează din briefingul 16 al aceluiași document al guvernului britanic, se concluzionează că variantele coronavirusului au fost considerate "destul de puțin problematice la început", dar vaccinurile ar putea răsturna situația.

"După cum se pare, substanțele chimice experimentale de terapie genică fac sistemul imunitar uman mai predispus la moarte subită în urma expunerii la germenii COVID decât în cazul în care acest sistem imunitar ar fi fost lăsat pur și simplu să-și facă treaba în mod natural, fără intervenții farmaceutice", se arată în raport. 

De asemenea, publicația a citat-o pe Stephanie Seneff, cercetătoare la MIT, care a presupus că vaccinurile ar putea provoca daune sistemului imunitar, făcând o persoană mai vulnerabilă la boală, un fenomen numit ameliorare dependentă de anticorpi sau ADE.

"Mi se pare imaginabil ca specificitatea razei laser a anticorpilor induși să fie compensată de o slăbire generală a imunității înnăscute", spune Seneff. "De asemenea, bănuiesc că campaniile masive de vaccinare pot accelera ritmul în care tulpinile mutante rezistente la vaccin devin dominante printre toate tulpinile SARS-Co-V2 [coronavirus]".