ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spitalul Metodist din Huston, Texas, a atins o situație critică, nemaiîntâlnită, după ce a concediat 150 de angajați nevaccinați.
 
Cele 150 de asistente medicale și alți lucrători de la Spitalul Metodist din Houston care au fost concediați pentru că au refuzat să primească unul dintre vaccinurile experimentale COVID se pare că au fost considerați de administratori ca fiind de unică folosință, realtează WND News .

Dar, două luni mai târziu, spitalul este unul dintre cele câteva din zonă care se confruntă cu o lipsă severă de personal medical, deoarece mass-media relatează că spitalele locale au ajuns la un "punct critic” din cauza unei avalanșe de cazuri de COVID-19, a remarcat Fundația pentru Educație Economică.

Houston Chronicle a precizat într-un editorial publicat marți că zona spitalicească din 25 de comitate care include Houston a avut mai mulți pacienți în paturi de spital decât în orice moment din 2021. Dar postul local KHOU-TV a relatat că corturile medicale ridicate în fața spitalului Lyndon B. Johnson sunt libere din cauza lipsei de asistente medicale.

"Vă rugăm să trimiteți ajutor acum", a declarat Dr. George Williams, medicul șef al secției de terapie intensivă a spitalului LBJ.

Joi, guvernatoarea democrată din Oregon, Kate Brown, a anunțat că toți lucrătorii din sistemul de sănătate și din școli din statul său trebuie să fie vaccinați până la 18 octombrie sau la șase săptămâni după aprobarea completă a vaccinurilor de către FDA. Vaccinurile sunt în prezent administrate în baza unei autorizații de utilizare de urgență.

Guvernatorul democrat al statului Washington, Jay Inslee, a impus aceeași obligație de vaccinare și același termen limită pentru lucrătorii din domeniul sănătății din statul său.

Peste 50 de societăți și organizații profesionale din domeniul sănătății din Statele Unite au îndemnat toți angajatorii din domeniul sănătății să le ceară angajaților lor să fie vaccinați împotriva COVID-19.

Vinerea trecută, sute de persoane s-au adunat în capitala statului Washington, Olympia, pentru a protesta împotriva mandatului de vaccinare al lui Inslee.

Tarah Kimbrough, angajată a statului, a explicat pentru postul KING-TV din Seattle: "Nu mi se pare adecvat ca guvernul, sau guvernatorul să îmi spună că este sigur să fac un vaccin când nu au nicio idee despre ce se întâmplă cu corpul meu".

În Quebec, Canada, sindicatele care îi reprezintă pe lucrătorii din domeniul sănătății se declară îngrijorate de planul guvernului de a-i obliga pe membrii lor să se vaccineze, altfel riscă să își piardă locul de muncă.

"Suntem puțin surprinși de severitatea măsurii", a declarat Jérôme Rousseau, vicepreședintele celui mai mare sindicat al asistentelor medicale din provincie, într-un interviu pentru Canadian Press.

Rousseau a spus că este îngrijorat de consecințele pentru lucrătorii care nu pot fi vaccinați din motive medicale cei care refuză.

Departamentul de Afaceri pentru Veterani va cere ca aproape fiecare lucrător, voluntar și contractor din cadrul vastului său sistem de asistență medicală să fie vaccinat, a relatat New York Times.

În Houston, Chronicle a relatat că Harris Health System, care include LBJ, are un deficit de aproximativ 250 de asistente medicale. University of Texas Medical Branch a solicitat încă 100 de asistente medicale pentru a ajuta la rezolvarea deficitului de personal la patru spitale.

Baylor St. Luke's Medical Center din Houston a declarat că este "cu siguranță afectat" de lipsa de asistente medicale.

Ziarul din Houston a declarat că o notă internă de la Spitalul Metodist din Houston a declarat că "se luptă cu personalul pe măsură ce numărul pacienților noștri cu COVID-19 crește".

Între timp, guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a solicitat 2.500 de asistente medicale din afara statului.