ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul dezinfectanților din spitale a dat prilejul DNA să-și tureze motoarele la maximum împotriva medicilor, ca parte a mult clamatei lupte anti corupție. O luptă anti corupție care ar trebui gândită ca o formă de dezinfectare a societății, de vindecare a acesteia de inventivii, rezistenții și  erozivii microbi ai hoției, scrie conteledesaintgermain.ro.

"DNA  reprezintă o variantă terapeutică experimentală, creată în acest scop de laboratoare ale altor limbi și culturi, care preferă să-și testeze genul acesta de produse cu potențial de risc major pe cobai de altă naționalitate decât pe propriii infractori", se spune în textul postat pe blogul politic conteledesaintgermain.ro. (...)

"Faptul că DNA reprezintă o variantă terapeutică experimentală, nu consacrată, împotriva corupției endemice, nu necesită prea multe demonstrații. Nu există în jurul nostru (mă refer la arealul de cultură și tradiție europeană) o formă atât de brutală, discriminatorie  și scăpată oricărui control instituțional, de asalt asupra unei maladii (corupția în cazul de față) cum este aceasta practicată de DNA, care să meargă până la uciderea pacientului.

Singura comparație care ni se livrează este aceea cu operațiunea Mani Pulite declanșată în Italia în 17 februarie 1992, care și-a propus ca în doi ani de zile să decapiteze clasa politică din Peninsulă pentru a eradica corupția generalizată și a permite apoi, unei noi generații de politicieni, de data asta onești, să preia controlul asupra societății.

După 20 de ani de arestări, sinucideri, procese interminabile, iată ce declara procurorul Antonio di Pietro,  eroul national din epocă al luptei impotriva coruptiei: "In toti acesti ani, coruptia din Italia nu a disparut, dimpotriva, a devenit mai puternica. Daca atunci aveam cancer, acum am ajuns la metastaza”.

Iar noi, acum, în anul 2016, repetăm un experiment ce a dovedit că microbii, în urma unui astfel de tratament, ies mai întăriți decât organismul pe care îl parazitează. În plus, pentru că suntem nu doar inventivi ci și cu darul supralicitării, extindem ofensiva aseptizării și la alte categorii decât cea a politicienilor; cum ar fi categoria medicilor",  susține autorul acestui text.
 
Articolul integral poate fi citit AICI.