ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O instanță germană a decis că restricțiile privind părăsirea locuinței în timpul primului lockdown din martie 2020, din regiunea  Bavaria, au fost neconstituționale și au încălcat drepturile omului, relatează Life Site News.

Curtea Federală Administrativă Federală din Leipzig a decis că "reglementările din "Ordonanța privind măsurile de protecție împotriva infecțiilor" din Bavaria din 27 martie 2020, astfel cum a fost modificată prin ordonanța din 31 martie 2020 (BayIfSMV), privind părăsirea propriului domiciliu nu a fost compatibilă cu principiul proporționalității". 

În hotărârea sa, instanța a declarat, de asemenea, că "interdicția de a părăsi propria locuință pentru a petrece timp în aer liber" a reprezentat "o încălcare gravă a drepturilor fundamentale". 

Conform regulamentului de izolare care a fost pus în aplicare în Bavaria în martie 2022, părăsirea locuinței era permisă doar dacă existau "motive întemeiate" pentru a face acest lucru.
 
Printre motivele acceptabile se numărau "sportul și exercițiile fizice". 

Cu toate acestea, nu era permis să "petreci timp în aer liber singur sau exclusiv cu membrii propriei gospodării", ceea ce înseamnă că era, de asemenea, interzis să stai singur afară pe o bancă din parc și să citești o carte, de exemplu. 

Deoarece "motivele valide" impuse pentru a părăsi locuința erau atât de "definite în mod atât de îngust", instanța a decis că acestea erau disproporționate, întrucât a stabilit că petrecerea timpului singur afară sau cu membrii gospodăriei nu ar contribui la răspândirea coronavirusului.

Potrivit hotărârii instanței, ar fi trebuit să fie pusă în aplicare o măsură care să fie "mai puțin împovărătoare" pentru exercitarea drepturilor fundamentale ale indivizilor.