ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția i-a răspuns unui sibian care l-a reclamat pe Klaus Iohannis că nu a purtat mască la congresul PNL din septembrie că nu l-a sancționat pe președinte din cauză că nimeni nu a reclamat printr-un apel la 112 că cetățeanul Iohannis a încălcat restricțiile impuse de Guvernul Cîțu în starea de alertă.

„În baza petiției dumneavoastră adresate MAI, remisă spre competentă soluționare Secției 2 Poliție (...) prin care solicitați să fiți informat dacă domnul președinte Klaus Iohannis a fost sancționat contravențional în urma participării la Congresul Partidului Național Liberal și la evenimentul de la Biserica Evanghelică din Sibiu, unde declarați faptul că nu au fost respectate normele în vigoare cu privire la combaterea și prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, vă comunicăm următoarele : organele de poliție din cadrul acestei subunități nu au fost sesizate prin intermediul SNUAU 112 cu privire la încălcarea de către președintele României a Legii nr. 55/2020, constând în aceea că nu a purtat mască de protecție pe parcursul evenimentului la care faceți referire, respectiv Congresul PNL. Prin punerea în aplicare a prevederilor OG nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, organele de poliție care au calitatea de agent constatator pot îngheia un proces-verbal de constatare a contravenției atunci când aceștia constată prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”, este răspunsul primit de sibianul Cristian N. Dan la sesizarea făcută. Cu alte cuvinte, agenții constatatori nu au văzut cu ochii lor că președintele nu a purtat mască în interior, la Congresul PNL, astfel că imaginile apărute din sală nu contează, scrie Tribuna.ro

Cristian N. Dan a depus sesizări împotriva lui Klaus Iohannis atât la Ministerul Afacerilor Interne, cât și la Poliția municipiului Sibiu, cu privire la ambele situații în care președintele nu a purtat mască: la congresul PNL din București, în spațiu închis, și la un eveniment de la parohia lutherană din Sibiu, în spațiu deschis (sfidându-l chiar și pe prim-preotul lutheran, Kilian Dörr, care purta mască). (Foto: Tribuna.ro)
 

Referitor la evenimentul de la parohia lutherană din Sibiu, reprezentanții MAI i-au transmis reclamantului că „pentru a putea intra în posesia unei informații cu privire la eventuala sancționare a domnului președinte la evenimentul de la Biserica Evanghelică din Sibiu, din data de 10.10.2021, vă îndrumăm să vă adresați Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu”.

În fața unui astfel de răspuns, Cristian N. Dan spune că Iohannis trebuie să fie „Omul Invizibil”, de nu s-a autosesizat nimeni din Poliție, deși imaginile cu președintele contravenient au rulat pe toate canalele de știri.

„Știați că Omul Invizibil există și că nu e sciene fiction? Iată dovada: simțurile agenților de poliție de la secția 2 din Capitală, nu detectează personajul Klaus Iohannis. Nu se vede, domne, e invizibil, nu poate fi surprins de camere de filmat, de nimic. Cel pe care-l vedem toată ziua la golf, piramide, excursii, o fi altul, vreo sosie. Pe logica acestor polițiști, eu dau o spargere azi, sunt filmat de cineva, filmările sunt puse la dispoziția poliției, dar simțurile polițistului nu au fost de față când eu am dat spargerea, ca atare, nu prea pot fi sancționat. Cam ăsta e raționamentul, este?”, a opinat reclamantul sibian.

Acesta așteaptă acum să vadă dacă IPJ Sibiu „are (bun) simț”, adică va răspunde conform așteptărilor la sesizarea depusă de el împotriva lui Klaus Iohannis, surprins că a încălcat în mod repetat prevederile impuse de CNSU și Guvernul Câțu în starea de alertă prelungită. Potrivit ziariștilor de la Tribuna Sibiului, inspectoratul județean de poliție confirmă că a primit reclamația și îi va răspunde petentului în termenul legal.

Între timp, la aflarea veștii, polițiștii din sindicatul Europol au reacționat printr-o postare pe Facebook, spunând că se caută un polițist „cu simțul răspunderii”, care să aibă curajul de a-l sancționa pe Klaus Iohannis, fiind mai presus de orice dubiu că acesta nu a purtat mască la Conrgesul PNL. Ei cataloghează drept „imbecile” explicațiile pe care colegii lor de la Secția 2 Poliție București le-au transmis sibianului care a cerut ca Iohannis să fie sancționat. „Se aplică legea în funcție de statut, poziția socială și directivele primite de la partid”, acuză sindicaliștii din Poliție.

„Wanted!!! Se caută polițist cu simțul răspunderii pentru că șefii Poliției Capitalei și l-au pierdut. Ajutați-ne să găsim un polițist care să îl sancționeze pe președintele României, Klaus Iohanis, pentru că a fost surprins fără mască de protecție la Congresul PNL. Așa cum, de altfel, au fost sancționați sute de mii de români simpli”, au scris pe Facebook, reprezentanții Sindicatului Europol.

Ei spun că anunțul lor vine ca urmare „a explicațiilor imbecile oferite de șefii Poliției Capitalei, care au răspuns sesizării unui cetățean că nu au putut aplica sancțiune președintelui pentru că în sală, la congres nu se afla niciun polițist care să constate prin propriile simțuri, adică cu ochii lui, faptul că nu a purtat masca de protecție”.

„Această justificare tembelistă reprezintă o jignire adusă inteligenței românilor care au îndurat toate restricțiile aplicate după ureche și trădează cancerul politic care s-a infiltrat în MAI. În aceste vremuri, în Poliția Română se aplică legea în funcție de statut, poziția socială și directivele primite de la partid. Între timp, de la începutul pandemiei și până în prezent au fost sancționați mii de cetățeni doar pe baza imaginilor video sau a unor poze în care apăreau alături de mai multe persoane decât limita legală sau fără mască.

P.S.: Voi iarna unde jucați golf?”, au scris polițiștii din Sindicatul Europol pe Facebook.