ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a numit miercuri prefecți în 36 de județe ale țării, hotărârile fiind publicate în Monitorul Oficial. Transilvania a fost ocupată de prefecți și subprefecți maghiari.

Potrivit modificărilor aduse Codului administrativ, funcția de prefect devine funcție de demnitate publică, transmite Agerpres.

Premierul Florin Cîțu a anunțat azi că Traian Berbeceanu a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei la cererea lui Dacxian Cioloș care ș-a instalat omului lui, pe președintele PLUS Sector 6, Alin Stoica.

Conform unui comunicat al Executivului, au fost numiți în funcția de prefect tovarășii de mai jos. Din păcate, neprofesionalismul domină toate domeniile și, după cum vedeți, în dreptul numelor nu apar și partidele din spatele lor. Dar în ce privește aspectul pe care vrem noi să-l sesizăm nici nu mai contează. Pentru că ce am observat este că indiferent dacă sunt de la PNL, USR sau UDMR, cetățeni maghiari, unii foarte probabil cu dublă cetățenie (rămâne să verificăm) s-au instalat la cârma județelor din Transilvania. Reamintim că puțina presă liberă care mai există dar și fostul șef al SIE Silviu Predoiu tocmai au avertizat că un cetățean maghiar din UDMR, Turos Lorand, cu dublă cetățenie - deci cu dublă loialitate, deși putem spune că loialitatea o are față de statul pentru care a jurat credință, respectiv Ungaria, în România doar născându-se - a fost infiltrat în Comisia parlamentară pentru controlul serviciului de spionaj românesc.

De la SPS aflăm că premierul Florin Cîțu a semnat deciziile de numire a prefecților, inclusiv la Cluj, acolo unde a fost un scandal uriaș cu liderii organizației PNL, după cum a relatat și ActiveNews. În final, prefectul de Cluj merge la UDMR, în ciuda opoziției lui Emil Boc și Alin Tișe, liderii PNL!

Rămâne de văzut ce se va mai negocia zilele următoare, alte câteva scaune de prefecți și subprefecți fiind în așteptarea dosurilor UDMR.

Să amintim și că Avocatul Poporului ar putea deveni Avocatul Popoului prin numirea lui Peter Eckstein Kovacs

”Organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor fi propune în funcțiile de prefect și subprefect în județe. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi, UDMR va avea prefecți în următoarele județe:

Arad, Tóth Csaba

Cluj, Tasnádi István Szilárd

Satu-Mare, Altfatter Tamás-Ferenc își continuă activitatea ca prefect,

Sălaj, Dari Tamás - (scris TOMA în Comunicatul Guvernului - Nota Red.)

În perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți nominalizați de UDMR.”, anunță UDMR, într-un comunicat de presă.

* Albu Nicolae (Alba)

* Toth Csaba (Arad)

* Mateescu Emilia (Argeș)

* Bulai Leonard-Ioan (Bacău)

* Țiplea Dumitru (Bihor)

* Dolha Nechita Stelian (Bistrița-Năsăud)

* Nechifor Dan (Botoșani)

* Văsii Mihai-Cătălin (Brașov)

* Ciocan Nicușor (Brăila)

* Gâfu Cristian (Caraș-Severin)

* Barbu Valentin (Călărași)

* Tasnadi Istvan-Szilard (Cluj)

* Coșa Silviu-Iulian (Constanța)

* Popa Aurelian (Dâmbovița)

* Roșca Nicușor (Dolj)

* Panaitescu Gabriel-Aurelian (Galați)

* Matei Aneta (Giurgiu)

* Răducan Morega (Gorj)

* Marian Călin-Petru (Hunedoara)

* Tănăsescu Mihai-Andrei (Ialomița)

* Grigoraș Marian (Iași)

* Zamfir Daniel-Tudorel (Ilfov)

* Duruș Vlad-Emanuel (Maramureș)

* Pavel Cristinel (Mehedinți)

* Togănel Cristina-Mara (Mureș)

* Lazăr George (Neamț)

* Homorean Florin-Constantin (Olt)

* Ionescu Cristian (Prahova)

* Altfatter Tamás-Ferenc (Satu Mare)

* Dari Toma (Sălaj)

* Crețu Mircea-Dorin (Sibiu)

* Cimpoeșu Iulian (Suceava)

* Paraschivescu Emilia (Teleorman)

* Nemeth Zoltan (Timiș)

* Fârtat Sebastian (Vâlcea)

* Berbece Gheorghiță (Vrancea).

Executivul a mai decis miercuri numirea a 75 de subprefecți - dar nu ni s-a dat lista pentru a număra cetățenii posibili loiali unui alt stat, străin.

Dar dintr-un alt comunicat, al USR, aflăm că în Covasna a fost numit subprefect - Dulanyi-Balogh Szilard și, tot din partea USR la Satu Mare e subprefect – Lavinia Anamaria Kiss și la Bistrița-Năsăud, subprefect – Lorand Toth. La Timiș, prefect „USR” – Zoltan Nemeth, după cum apare și mai sus.

"Să fie Ardealul cum a fost și națiunea ungară cum a fost", spunea Viktor Orban, macho-ul de la Budepesta, chiar pe teritoriul României, acum vreo 10 ani.

Reamintim că după aleegrile locale, Kelemen Hunor, maimicul lui Viktor Orban, a scris într-o postare de pe pagina sa de Facebook că UDMR a reușit să obțină mai multe primării decât la alegerile din 2016, dar și un număr mai mare de consilieri locali în unele localități.

„Avem în urma noastră alegeri locale cu succes. Avem 199 de primari, ceea ce este un rezultat bun. Față de 2016 am câștigat în plus, atunci am avut 195 de primari.

Sunt câteva localități, respectiv județe unde am reușit să mărim numărul consilierilor. Aș dori să evoc doar câteva exemple: Sfântu Gheorghe, Satu Mare – orașul și județul, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc, județul Covasna. Am reușit să câștigăm funcția de primar în câteva localități, unde nu suntem majoritari, de pildă în Reghin, Baciu, iar în județul Bacău în comuna Ghimeș-Făget avem primar pentru prima dată.

În 4 județe, Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare am reușit să păstrăm funcția de președinte de consiliu județean.

La Târgu Mureș Soós Zoltán a avut o victorie convingătoare, peste 50%.

Strategia noastră a fost una bună, când am decis, să pornească în campanie ca independent, susținându-l 100%.” Iată cum a recunoscut post-factum că a fost doar o stratagemă a UDMR independentismul politic al extremistului Soos Zoltan. „Ne-am recuperat orașul! Târgu-Mureș, ai auzit?”, striga independentistul etnic după alegeri.

Observăm că harta actuală a României politice începe să semene din ce în ce mai mult cu o altă hartă, a anilor 1940 - 1941, așa cum a fost prezentată în lucrările istoricului american Larry Watts. Ba chiar și mai mult: