ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul canadian a declarat lunile iunie-septembrie drept „Sezonul Mândriei” homosexualilor, susținând că o singură lună de celebrare a homosexualității și transsexualității „nu este suficientă”, informează LifeSiteNews.
 

În ultimul deceniu, activiștii homosexuali și, în prezent, guvernele din întreaga lume au declarat luna iunie ca fiind luna „mândriei”, dedicată mișcării LGBT, cu parade și festivități. Potrivit „Free to be me” (Liber să fiu eu însumi), un serviciu al guvernului canadian care se ocupă de „chestiuni legate de orientarea sexuală și de identitatea și exprimarea de gen”, luna iunie marchează acum începutul „sezonului mândriei”, care durează până în septembrie.

Ministerul canadian al Apărării Naționale a anunțat că va arbora steagul „mândriei” la jumătatea lunii iunie, pentru a începe „Sezonul mândriei”. Totodată, i-a încurajat pe canadieni să trimită videoclipuri în care să ureze țării un „Sezon al Mândriei Fericit” („Happy Pride Season”).

Potrivit Mister B&B, o rețea de socializare LGBTQ, orașe canadiene precum Toronto, Vancouver, Montreal și Calgary plănuiesc să organizeze evenimente de profil. 

Luna iunie a început cu o înmulțire a materialelor cu tematică LGBT destinate copiilor mici. O rețea populară pentru copii, Nickelodeon, a difuzat o emisiune în care o „regină” travestită explica semnificația steagului „pride”. Nickelodeon a prezentat, de asemenea, un episod din emisiunea pentru copii „Blue's Clues”, în care o „regină” travestită găzduiește o paradă pentru creaturi animaliere gay, transsexuale și non-binare. 

Ca reacție, Derek Utley, un comentator politic conservator, a scris pe Twitter un apel către părinți, rugându-i să „renunțe la Nickelodeon acum!”. El a continuat: „Asta le insuflă ei copiilor voștri, oameni buni!”.

După ce a anunțat pe Twitter lansarea „Sezonului Mândriei”, „Free to be me” a revenit cu o nouă postare în care amenința că „va elimina sau șterge comentariile și intervențiile homofobe, defăimătoare și pline de ură” și că va „bloca utilizatorii care nu respectă condițiile noastre de utilizare”. Represalii intolerante în numele toleranței!

În ultimul timp, mișcarea LGBT din Canada a luat amploare și și-a intensificat propaganda. De exemplu, în Ontario, o școală catolică a decis să arboreze steagul curcubeu al homosexualilor, fapt ce i-a făcut pe doi administratori să își dea demisia. Probabil ultimii creștini după Biblie din acea școală catolică ce a întors spatele preceptelor biblice!

Între timp, pe 6 iunie, la aniversarea Zilei Z (D-Day, ziua debarcării în Normandia a forțelor aliate antihitleriste în Al Doilea Război Mondial), guvernul canadian a uitat să facă o postare pe contul oficial de Twitter pentru a-i onora pe bravii soldați canadieni care au luptat pe plajele din Normandia. În schimb, câteva zile mai târziu, guvernul a avit timp să scrie un mesaj pe Twitter „pentru a sărbători și a susține comunitățile LGBTQ2 din Canada și din întreaga lume”.