ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a eliminat din Ordonanța de Urgență privind certificatul digital pentru călătoriile în UE un articol contestat energic de societatea civilă românească pentru că restrânge drepturi și libertăți fundamentale.

ActiveNews v-a informat în direct asupra reacției anticomuniștilor români în articolele ALERTĂ MEDIA: Certificatul Covid în curs de adoptare de către Guvern prin Ordonanță de Urgență. PROTEST SPONTAN ÎN PIAȚA VICTORIEI. Românii au ieșit în Piață și cu mașini care claxonează ca în Canada. VIDEO ÎN DIRECT

Astăzi, demonstrația a continuat: Protestele continuă în Piața Victoriei împotriva ordonanței de urgență privind certificatul Covid. După ora 18, mari grupuri de șoferi au înconjurat Guvernului cu claxoanele pornite, iar protestatarii fără mașini au strigat LIBERTATE în Piață

Anunțul a fost comentat și de scriitorul Varujan Vosganian, care alertase și el, la rândul său, apărătorii drepturilor omului din România. Ultima oră: Controversata măsură privind posibilitatea restrângerii drepturilor fundamentale prin HG a fost scoasă din textul OUG dezbătută ieri, pe ascuns.. Mulțumesc celor o mie de distribuiri ale mesajului meu de ieri privind neconstituționalitatea acelei prevederi. Poate că au contat și ele. Mulțumesc tuturor celor care au reacționat în fața acestei agresiuni la adresa statului de drept. Putem să dovedim că nu orice. după bunul plac al unora, e posibil în România.”

„În stilul lor, site-ul G4 Media încearcă să sugereze că presiunea pentru anularea prevederii a venit din partea ... extremei drepte...”, observă scriitorul.

Într-adevăr, organul de presă al securicilor a anunțat cu tristețe știrea. După portavocea USR în spațiul online, apărarea drepturile omului consfințite de Constituția României reprezintă un „extremism”. Rău au mai ajuns slugile lui Soros dar mai rău au ajuns organele care le suflă-n dos și care au uitat complet de principala lor misiune, respectiv APĂRAREA CONSTITUȚIEI!

În proiectul Ordonanței de Urgență, era introdus și următorul articol 1 alin. 12,  ind. 2:

„Regulile de acceptare a certificatelor se stabilesc după cum urmează:

a) pentru intrarea pe teritoriul României, prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență;
b) pentru desfășurarea activităților pe teritoriul național, se stabilesc prin Hotărâre a Guvernului.”

Avocata Elena Radu, Legitimă Apărare și Starea de Libertate au ieșit cu repeziciune în Piața Victoriei alertând întreaga societatea civilă, la care s-au alăturat și câțiva politicieni.

Prin punctul b se anula practic drepturi și libertăți fundamentale, precum dreptul la muncă sau libertatea de circulație, care putea fi modificate din pixul lui Arafat.

„Art. 12, alin. 2, lit. b va permite Guvernului sa zică că are temei în lege (OUG) pentru certificat la nivel național. Practic, având în vedere lit. b, prin care „Regulile de acceptare a certificatelor se stabilesc după cum urmează ... pentru desfășurarea activităților pe teritoriul național, se stabilesc prin Hotărâre a Guvernului”,  dacă se adoptă acest OUG el va avea statut de lege, iar Guvernul prin HG va putea sa restrângă ORICE activitate (și tot ce facem noi se reflectă într-o activitate) prin Hotărârea de Guvern”, a scris av. Elena Radu joi, pe Facebook.

O asemenea aberație anti-constituțională nu ar fi trecut de Curtea Constituțională! Probabil și aceea este de... extremă dreaptă.

Ordonanța de urgență a fost aprobată inițial în ședința de joi a Guvernului, iar vineri Biroul de presă al Executivului a transmis „ultimele forme ale Ordonanțelor de urgență aprobate ieri ( joi, n.red.) in sedinta de guvern, asa cum sunt transmise spre publicare în Monitorul Oficial.”

Din ordonanța de urgență privind certificatul digital a fost eliminat articolul menționat anterior, plânge pe umerii neo-securității site-ul G4.

Cu toate acestea, după cum observă Vosganian, „Prelungirea valabilității certificatelor verzi până la sfârșitul lui 2022 transformă vaccinarea într-o ficțiune. Potrivit acestei decizii, împotriva tuturor argumentelor de natură științifică și în ciuda unei evidente realități, Guvernul României a decis că vaccinurile anti-COVID își păstrează eficiența timp de doi ani. Politica sanitară, bine proptită în ordonanțe de urgență și hotărâri de Guvern, care mai de care mai anticonstituționale, continuă să îmbine armonios penibilul și ridicolul!”