ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 1.10/ 9:00 Poliția și procurorii fac verificări, după imaginile cu scormoneala în saci. Jandarmeria susține că „nimeni nu a pătruns în zona restricționată”
 
După ce imaginile au apărut în spațiul public, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Sectorul 1- Secția nr. 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situației de fapt.

Jandarmeria a transmis că voturile se află într-o zonă restricționată, păzită și nimeni nu a avut acces.

”Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale este asigurată cu post permanent de protecție. Accesul în zona respectivă este restricționat pe timpul cât aceasta este sigilată și permis doar celor care au acest drept. Persoanele care au intrat în clădirea în care se află și Biroul Electoral, au fost legitimate și nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta. Nimeni nu a pătruns în zona restricționată”, a transmis, miercuri seară, Jandarmeria București.

Jandarmii au precizat că, ulterior, în perimetrul exterior al clădirii,  mai multe persoane se filmau reciproc, cu telefoanele mobile și purtau discuții contradictorii, fapt pentru care s-au luat măsuri de ordine publică în zonă.

În noaptea de miercuri spre joi zeci de persoane au mers la Biroul Electoral al Sectorului 1 și au protestat. Oamenii au cerut și ei reluarea votului.

Manifestanții au scandat „Vot furat, anulat”.
ACTUALIZARE ORA 1.00, 1.10.2020. Într-o nouă postare în miez de noapte, Clotilde Armand, cere, cu o notă de isterie destul de severă, arestarea lui Dan Tudorache și a Gabrielei Firea. Candidata USR contestă imaginile apărute în media, susține că ele sunt, de fapt, de la numărătoarea normală a votului și anunță că a reclamat televiziunea la CNA "Sper ca procurorii să-și facă treaba și le solicit să ne explice cum au ajuns acele imagini din arhiva BES 1 la Antena 3!", scrie Armand. Jurnalista Sorina Matei comentează la obiect: "Asta e cam dusă cu pluta. Ce renumărare când oamenii ei scot saci, bagă saci, mută saci și caută prin saci? Doamna e preocupată de cum au ajuns imaginile în public". Armand trântește în final: "Într-o țară normală dl Tudorache și dna Firea erau arestați deja. Dar niciodată nu e prea târziu". Dar nu suntem într-o țară normală, condusă de 6 ani de Klaus Iohannis și de un an de Ludovic Orban? Ăștia nu-s normali?, ne întrebăm cu mare mirare.
 
Anca Dunca, membru în Biroul Electoral Sector 1, a declarat, miercuri seara, la Antena3, că la unele secții de votare au existat mai multe voturi decât alegători, declarând, că fără niciun dubiu, alegerile de la Sectorul 1 au fost fraudate. Anca Dunca a anunțat că va sesiza Parchetul.
 
Mihai Gâdea a prezentat în această seară, în exclusivitate, imagini cu mai multe persoane, care ar fi membrii USR-PLUS, care umblă la buletinele de voturi, strânse în saci, într-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripție a Sectorului 1. În sala în care erau sacii sigilați cu voturi intră niște membri, din toate datele, ai USR, și caută niște saci - a spus Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei. Conform sursei citate, in imaginile surprinse pe camerele de supraveghere, în toiul nopții de 28 spre 29 septembrie, se pot vedea și cum cei care au intrat pleacă cu un sac, sting lumina, după care, la distanță de câteva minute altcineva intră cu un alt sac. 
Unul din indivizii intrați în sala cu saci ar fi un consilier al lui Clotilde Armand, a declarat unul dintre invitații din platoul Antenei3.

Cei care intră în sala cu buletinele de vot o fac de mai multe ori, de vreme ce lumina este aprinsă și stinsă, constată Mihai Gâdea. 



Scandal cu jandarmii la BES 1
 
Un nou scandal a izbucnit miercuri seara în fața Biroului Electoral al Sectorului 1, acolo unde mai mulți protestatari s-au adunat nemulțumiți de faptul că Biroul Electoral Central a respins contestația depusă de PSD cu privire la alegerile desfășurate în Sectorul 1. În plus, aceștia acuză că mai mulți membri USR ar fi dus acolo saci cu buletine de vot.
Printre manifestanții prezenți acolo se numără și Oana Lovin și Codruța Cerva, care au acuzat jandarmii de intimidare. La rândul lor, jandarmii i-au avertizat să protesteze pașnic, altfel vor fi nevoiți să-i rețină.  Oamenii adunați în fața Biroul Electoral al Sectorului 1  scandează „Jandarmeria apăra hoția”.

Mai mulți membri ai USR ar fi adus acolo saci cu buletine de vot.

„Eu am fost sunat de către un membru al Biroului Electoral de Sector din partea PSD, o femeie. Era disperată că au intrat 30 de membri ai USR în secția de votare, cu sacii în mână, jandarmii permițând, iar doamna a vrut să intre în calitatea ei, să verifice dacă s-au rupt sigiliile.

Nu i s-a permis timp de aproape 40 de minute. S-a sunat la 112 de nenumărate ori, nimeni nu venea. Aici jandarmi i-au interzis intrarea, membrilor biroului. USR-iștii erau sus”, a spus Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache", la Sinteza zilei.