ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Tristețea mea este că..., ceva ce îmi umbrește împlinirea este că sunt atât de mulți copii vătămați, atât de mulți copii vătămați pe care nu-i putem ajuta, la care nu putem ajunge, la ai căror părinți nu putem ajunge pentru ai avertiza în timp util și a-i încuraja să ajungă la propria lor decizie, propria alegere, nu pentru a le spune: „Vaccinați-vă” sau „Nu vă vaccinați”, ci pentru a-i face conștienți.”

Invitat la emisiunea HighWire moderată de Del Bigtree, dr. Andrew Wakefield, absolvent al Facultății de Medicină St. Mary’s Hospital din Anglia, a vorbit despre ultimul său film artistic, Protocol 7, în care prezintă povestea adevărată din spatele unui proces istoric împotriva companiei Merck, dată în judecată pentru activități frauduloase legate de componenta oreion a vaccinului ROR, ne transmite colaboratoarea benevola a ActiveNews Gizela Bodor, care a tradus și subtitrat atât trailer-ul filmului (VIDEO mai sus) cât și interviul de mare putere de mai jos. Îi mulțumim deosebit și redăm în continuare efortul lucrării sale de avertizor public pentru presa română independentă și publicul ei bine informat:

Andy Wakefield este binecunoscut publicului interesat de problematica siguranței vaccinurilor datorită documentarului Vaxxed apărut în 2016, pe care l-a realizat împreună cu Del Bigtree și în care sunt expuse posibile legături între programul de vaccinare al copiilor și autism.

Protocol 7 dezvăluie situația concretă expusă de doi avertizori de integritate, angajați ai Laboratorului de Vaccinologie Merck, Steve Krallin și Joe Molkovski, și își propune să arate publicului larg care sunt problemele cu care se confruntă părinții copiilor vătămați ca urmare a vaccinării cu componenta oreion din vaccinul ROR.

Andy Wakefield: „Această poveste cu oreionul este un astfel de exemplu. Am avut o situație foarte interesantă în care era vorba despre eficacitate. Dacă ai un vaccin care funcționează numai pentru o perioadă scurtă de timp, așa cum s-a dovedit că este cazul vaccinului pentru oreion, atunci ești în situația de a deveni susceptibil din nou la îmbolnăvirea cu oreion, ca adolescent sau adult tânăr. Care este problema în această situație? Oreionul este o infecție banală la copii, este recunoscută ca fiind o infecție banală. CDC-ul nici măcar nu a dorit un vaccin pentru oreion până în momentul în care Maurice Hilleman l-a impus ca obligatoriu. Problema este că dacă faci oreion după pubertate, în special la bărbați, atunci poți dezvolta orhită sau inflamație testiculară și sterilitate.”

Citiți și INFERTILITATEA: O AGENDĂ DIABOLICĂ. Sterilizarea femeilor sub paravanul unui program de vaccinare în masă. Un experiment de control al populației condus de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). DEZVĂLUIRI / VIDEO DOCUMENTAR

Până la mult așteptata premieră a filmului, care va avea loc la finalului primului trimestru al acestui an sau la începutul celui de-al doilea, vă oferim trailerul subtitrat al filmului Protocol 7 - VIDEO mai sus - și emisiunea subtitrată în care Andy Wakefield vorbește despre filmul său - VIDEO mai jos - urmat de transcrierea emisiunii:


Del Bigtree: Avem o relatare extraordinară. Este ceva ce am urmărit în trecut atunci când stăteam într-un subsol alături de doctorul Andrew Wakefield și lucram la documentarul Vaxxed - de la mușamalizare la catastrofă, care m-a aruncat în mijlocul acestei discuții și mi-a schimbat viața pentru totdeauna.

Dar s-a vorbit mereu despre aceast subiect legat de oreion și dacă te gândești la vaccinul ROR, adică Rujeolă- Oreion-Rubeolă, există multe întrebări în legătură cu componenta pentru oreion.

Avem aici câteva titluri care au apărut în presă de-a lungul timpului. Fiți atenți la ce urmează.

Avem primul titlu. Este o știre de la tribunal: Class susține că Merck a mințit în legătură cu vaccinul pentru oreion.

Alt titlu: Merck este acuzată de lipsă de transparență într-un process în legătură cu vaccinul pentru oreion.

De ce au intrat toate acestea în atenția noastră? Datorită epidemiilor care s-au declanșat.

Câteva alte articole pe acest subiect: Majoritatea cazurilor cu oreion sunt printre cei vaccinați, conform CDC. Mulți, 94% dintre copiii și adolescenții care au contractat un virus înalt contagios, fuseseră vaccinați.

Am urmărit acest aspect  când eram în turneu pentru Vaxxed.

Adulții își pot pierde imunitatea pentru oreion. Sunt necesare rapelurile?

Acestea sunt doar câteva dintre articolele care au apărut în presă. Au apărut înainte de covid și am ajuns aici: vaccinuri care nu sunt eficiente.

Există probleme mai mari legate de acest subiect? Avem de-a face cu o adevărată fraudă aici. În centrul poveștii sunt doi avertizori de integritate. Doctorul Andrew Wakefield s-a hotărât să facă un film artistic despre această afacere, cu o distribuție cuprinzând nume mari de cinema.

Acum, pregătiți-vă pentru premiera mondială, prima prezentare a trailer-ului Protocol 7. Începe în 5,4,3,2,1, rulează!

Transcriere dialoguri Trailer Protocol:

   Rămăsese orfan în urma conflictului din Africa. Era inteligent și deschis. Apoi l-am luat acasă și s-a prăbușit în fața noastră.
   Câțiva oameni importanți spun că vaccinul nostru nu funcționează.
   Povestea unui avertizor de integritate
   O să vrei să citești asta.
  Au falsificat datele. Au trișat la fiecare nivel.
   Ai spus că ești avocat.
   Avocat în dreptul familiei.
   Și vrei să înțelegi de ce.
   Dă-mi să văd.
   Un film de Andy Wakefield
   Cum râmâne cu Ishaw?
   Fiul tău și fiecare alt fiu sau altă fiică depind de alegerea ta de a trăi sau nu după regulile lor.
   Incinerare! Imediat!
   Ce știu despre asta?
   Nu știu nimic.
   Sunteți conștienți de eșecul de laborator în a demonstra eficacitatea vaccinului pentru oreion, o cerință a FDA-ului?
   Nu. Pentru a răspunde îngrijorărilor FDA....
   Ați menținut pe piață un vaccin periculos.
   Periculos?
   Obiectez!
   Am recomandat cu tărie injectările de rapel.
   Sigur că le-ați recomandat.
   Acesta este domeniul tău.
   Au fost distruse.
   Este un protocol.
   Au hârtiile! Au dovezile! Mi s-a spus că nu le au.
   Să nu-i mai crezi niciodată!
   PROTOCOL 7

   ÎN CURÂND

Filmul se numește Protocol 7. Am onoarea și plăcerea de a-l avea alături pe regizorul, nimeni altul decât doctorul Andy Wakefield.

Andy Wakefield: Del, mă bucur că am revenit, mă bucur că am revenit.

Del Bigtree: E minunat să te avem aici, în studio. Sunt uimit. Am realizat împreună Vaxxed, adică aproape tot ceea ce fac acum nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost munca pe care am făcut-o împreună. Dar să văd această evoluție....Acesta este un film care cu siguranță va genera unde de șoc în întreaga lume. Trecând de la documentare, despre care cred că sunt pentru un anume gen de oameni, oameni care doresc să se autoeduce urmărind filme și documentare, acum te-ai axat pe filmul artistic. De ce, de ce ai ales această afacere?

A.W.: Odată cu filmul artistic am vrut să trec mai departe. Am vrut să comunic cu mult mai mulți oameni. Așa cum ai spus, există un anume sector din populație, în principal cei care știu deja despre ce este vorba sau sunt cumva implicați în siguranța vaccinurilor, în sănătate, pe cont propriu, care le va urmări. Dar am vrut să fac ceva artistic, ceva care prinde mai bine la publicul larg.  Și asta a fost....

Totul s-a schimbat pe măsură ce am înțeles situația Covid.

Dintr-odată, publicul a crescut de o mie de ori, de zece mii de ori. Când am început acum câțiva ani, noi doi știam că va exista probabil o mână de oameni în întreaga lume pregătiți să dezbată acest subiect. Acum este mai mult de jumătate din populația adultă din lume. Acesta este un câștig. Câștigul este inconfortabil, este dureros, așa pare. Această afacere mi-a fost împărtășită de un avertizor de integritate cu mulți ani în urmă, când autismul era în discuție, conferința avea loc în centrul orașului Chicago. La momentul respectiv încă profesam în domeniul știință și am prezentat această istorie a denunțătorului unor avocați ca să procedeze în consecință.

D.B.: Ca să fie clar pentru oamenii care cunosc povestea ta și ce am făcut împreună, acesta nu este avertizorul de integritate din Vaxxed, doctorul William Thompson de la CDC. Este o poveste a unui alt denunțător.

A.W.: Așa este. Sunt doi angajați ai Merck, ai Laboratorului de vaccinologie Merck, Steve Krallin și Joe Molkovski. Totul este public, nu este nimic secret în legătură cu acest aspect. Am prezentat-o avocaților, a trecut printr-un process și s-a prelungit, s-a prelungit, s-a prelungit. Să ne reamintim că tu și cu mine avem o responsabilitate față de public. Nu ne justificăm în fața avocaților.

D.B.: Așa este. Adevărat.

A.W.: Răspundem în fața publicului. Procesul a trenat peste zece ani. Și nu s-a întâmplat nimic. Același vaccin, vaccinul pentru oreion în acest caz, este încă folosit, în continuare nu este eficient, oamenii sunt vătămați sau supuși riscului ca o consecință a vaccinării.

D.B.: Da.

A.W.: Și nu s-a schimbat nimic. A fost trecut sub tăcere.

D.B.: Exact așa procedează Pharma, nu-i așa? Își permit, miliarde și miliarde de dolari, chiar și mai mult de când cu Covidul. Ei doar prelungesc aceste situații, trag de timp, doar, știi. Ceea ce vor este să plătească celuilalt avocat atât de mulți bani încât toată lumea să renunțe.

A.W.: Așa este. Documentele sunt clasate iar publicul care este înșelat nu va știi niciodată că până la urmă s-a ajuns la o înțelegere în schimbul unor sume mari de bani și se vor scrie trei coloane sau trei rânduri în pagina a cincea a New York Times. Oamenii nu vor știi despre asta.

D.B.: Așa este.

A.W.: Așa încât responsabilitatea mea ca regizor al acestei producții, a fost să o diseminez cât mai mult în public. Trebuie să existe o răspundere. Sunt sigur că unul dintre aspectele pe care le-ai remarcat, în special în Vaxxed, este că nu există nicio răspundere.

D.B.: Da.

A.W.: Chiar și dacă acești oameni recunosc că fraudează, documentele sunt foarte clare. În continuare își primesc bine-mersi pensiile.

D.B.: Da.

A.W.: Este inacceptabil. Nu mai trebuie să se întâmple. Trebuie să existe o răspundere și de aceea am făcut acest film.

D.B.: Aceasta a fost tema proiectului pe care l-ai realizat și când ne uităm la Vaxxed, probabil că legat de Vaxxed, controversa este că în acest caz, doctorul William Thompson a dezvăluit totul în acest interviu și a discutat cu Brian Hooker, dar ce s-ar fi întâmplat dacă toate acestea nu ar fi ieșit la lumina și care a fost pericolul pe care l-a avut de înfruntat, ca individ? Te-ai gândit la toate acestea. Dar, știi, proveneai din domeniul medical, erai doctor, fusesei în mijlocul controversei, erai în centrul atenției, fusesei în sala de judecată. Ai hotărât să ai și o altă abordare, adică haideți să mergem în sala de judecată a opiniei publice și să lăsăm oamenii să decidă ce se întâmplă de fapt aici. Aș spune că ai fost cu adevărat fidel acestei idei. În această afacere, știi, oamenii nu se gândesc la oreion. Este o componentă a vaccinului ROR. Ai procedat astfel pentru că legătura cu acest vaccin este ca urmare a implicării tale sau este vorba doar despre o istorie în sine? Ce anume ți-a atras atenția pentru că există multe teme despre care ai fi putut vorbi. Vreau să spun că le prezentăm mereu la HighWire. De ce ai ales-o pe aceasta?

A.W.: Cred că natura vaccinului este mai puțin importantă decât faptul că aceasta este atitudinea companiilor farmaceutice, de fiecare dată. Ce s-a întâmplat cu Covid-ul este că multă lume a ieșit în față, mulți experți, mulți oameni minunați și au spus: „Sunt de acord cu toate vaccinurile copilăriei dar acesta nu, nu a fost testat, nu este sigur, este experimental”. Pentru aceia dintre noi care cunoaștem aceasta problemă de mult timp, a trebuit să le atragem atenția asupra legăturii cu programul de vaccinare din copilărie și să le arătăm ce se întâmplă de mulți ani încoace în legătură cu fiecare vaccin.

D.B.: Da.

A.W.: Această poveste cu oreionul este un astfel de exemplu. Am avut o situație foarte interesantă în care era vorba despre eficacitate. Dacă ai un vaccin care funcționează numai pentru o perioadă scurtă de timp, așa cum s-a dovedit că este cazul vaccinului pentru oreion... atunci ești în situația de a deveni susceptibil din nou la imbolnăvirea cu oreion, ca adolescent sau adult tânăr.

D.B.: Da.

A.W.: Care este problema în această situație? Oreionul este o infecție banală la copii, este recunoscută ca fiind o infecție banală. CDC-ul nici măcar nu a dorit un vaccin pentru oreion până în momentul în care Maurice Hilleman l-a impus ca obligatoriu. Problema este că dacă faci oreion după pubertate, în special la bărbați, atunci poți dezvolta orhită sau inflamație testiculară și sterilitate.

D.B.: Corect.

A.W.: Așa încât nu numai că nu este numai o problemă de eficacitate, adică dacă vaccinul funcționează sau nu, dar este o problemă de siguranță pentru că împingi vârsta de susceptibilitate până când devine o afecțiune serioasă.

D.B.: Deci chiar vrei să faci oreion în copilărie! Nu lasă urmări asupra ta dar când aștepți până în adolescență, acum ai o problemă serioasă. Cam asta fac toate vaccinurile. Spune-mi despre procesul de realizare a acestui film pentru că, știi, este diferit de situația în care oamenii stau jos și iau interviuri și le documentează, ceea ce am făcut împreună și eu separat. Acum îl ai pe Eric Roberts, un actor important, o prezență dinamică care interpretează un rol. Cum a fost să lucrezi cu el?

A.W.: Ei bine, a fost multă bună dispoziție. A fost terifiant dar a fost și multă bună dispoziție, începând cu scrierea scenariului. L-am scris în 2012 apoi m-am întors în Los Angeles, am trăit acolo o vreme și am lucrat cu Terry Rossio la finalizarea lui. Și oamenii se întreabă: cine este Terry Rossio? Terry Rossio, un puțin cunoscut scriitor de scenarii și producător de filme precum Shrek, Pirații din Caraibe, Godzilla versus King Kong. Și lista poate continua. Tipul este minunat. A avut o mare contribuție, oamenii nu știu, la Vaxxed. Ne-a dat indicații prețioase în timp ce lucram la Vaxxed, un tip foarte talentat. El și soția lui au fost minunați.

De fiecare dată când lucram cu Terry, eram ca la un masterclass de scriere a scenariilor. Era fantastic. Apoi a venit timpul să facem filmul. Acum au venit cei doi producători ai mei, Joy Vasaka și Brian Vandall și a contat foarte mult. Au venit și s-au comportat cu profesionalism.  Au făcut lucrurile să meargă. Lucrul cu ei a fost o bucurie. Pot să-mi imaginez că realizarea de filme cu actori și actrițe de top și oameni... dar nu a existat niciun ego în platou. A fost minunat, doar „dați-mi voie să-mi fac treaba”. Un lucru pe care l-am făcut... Când ajungeam la ceva de genul dietă în autism sau riscul de înec în autism, sau regresia pe care profesia medicală a negat-o întotdeauna, înainte ca scenele să fie filmate, discutam cu întreaga echipă. De ce anume este importantă această scenă? De ce facem asta? Pentru că te vei uita și te vei gândi: „Copiii sunt pe o dietă fără gluten, nu are niciun sens. Cum poate influența acest lucru autismul?” Până când înțelegi că îl poate influența.

D.B.: Corect.

A.W.: Ce am reușit să fac a fost să iau.... tot ceea ce am învățat, marea majoritate, de fapt aproape tot ce am învățat despre autism, am aflat de la părinți, în principal de la mame, mame cu copii afectați. Comunicând echipei aceste informații, odată ce ei le-au înțeles.... S-a lucrat pe două nivele: pe primul au înțeles de ce facem filmul. Pe al doilea, cineva s-a implicat în a le explica de ce facem ceea ce facem. Am avut o relație minunată. Nu mi-o imaginez să fie aceeași cu altă ocazie. Poate că nici nu ar trebui să sperăm la așa ceva. Poate că data viitoare va fi diferită dar la fel de bună.

D.B.: Da. Când este așteptată difuzarea întregului film?

A.W.: Filmul în întregime va apărea la sfârșitul primului trimestru sau la începutul trimestrului al doilea al anului 2024. Am început cursa pentru lansare, vorbim despre publicitate, despre confruntarea cu subiecții. Să vedem ce feedback vom primi dinspre instanțe, de la Merck sau de la oricine altcineva.

D.B.: Mă întreb: crezi că se vor uita de data aceasta diferit la această producție, știi, acum, post Covid? Pare că există, știi, interes pentru aceste subiecte. Crezi...., noi am trăit un blocaj total cu Vaxxed. Crezi că asta urmează sau....?

A.W.: Cred că s-au schimbat câteva lucruri. După Vaxxed, s-a acordat foarte puțină atenție filmului de către industria farmaceutică sau de către oricine altcineva. Au făcut o greșeală cu Vaxxed. I-au făcut o mare publicitate. L-au cenzurat la Festivalul Tribeca. L-au transformat într-un fenomen răspândit în lumea întreagă. Și-au învățat lecția. Nu au menționat niciodată „The Act”. Mă întreb cum vor proceda cu acesta pentru că este o confruntare, este adresat direct lor, face referire la nume. Va fi foarte interesant. Celălalt lucru care s-a schimbat post Covid, este că cinematografele sunt disperate după subiecte și conținut. Nu mai există abundența de subiecte pe care o aveau înainte. Acum încearcă să-i readucă pe oameni în cinematografe. Și au nevoie de filme ca acesta. O lecție importantă a fost „Sound of freedom” (Sunetul libertății).

D.B.: Da.

A.W.: A fost un film pe care sistemul, infrastructura Hollywood-ului l-a respins, nu s-a potrivit cu agenda lor din oricare motiv ar fi existat. Și a fost foarte apreciat pentru că este un film care contează. Ceea ce vor oamenii să vadă acum mai mult ca niciodată sunt filme care contează, filme care contează, filme care au impact semnificativ. Acesta este un film care, cu siguranță, are un impact semnificativ.

D.B.: Minunat, știi, Andy, sunt atât de mândru de tine. Știi, e o sarcină herculeană să faci un film artistic care costă atât de mult, care are decoruri, actori, salarii de plătit, nu doar oameni de știință care stau jos și… Faptul că ai expus, că ai o poveste, că ai creat acest moment miraculos.... Ai inceput, este ceva la care lucrai și despre care vorbeai încă înainte ca noi să colaborăm. Filmul nostru a apărut în 2016. Faptul că îl vei finaliza, că ai lucrat la el în timpul perioadei Covid și acum, așa cum ai spus avem o lume complet diferită în care vei păși și cred că este de o importanță critică pentru că întrebarea numărul unu pe care o primim când discutăm acum cu oamenii este:

„Ok. Am înțeles. Vaccinul covid a fost un dezastru. A fost aruncat în grabă pe piață dar restul programului(de vaccinare) este în regula, da? Nu e cazul fiecărui vaccin, nu?” Și acum, știi, ești pe cale să scoți o cărămidă din acest baraj. Când privești spre viitor, spre trecutul tău, spre această călătorie pe care ai făcut-o, te simți împlinit?

A.W.: Simt că suntem pe drumul corect dar este o călătorie. Tristețea mea este că..., ceva ce îmi umbrește împlinirea este că sunt atât de mulți copii vătămați, atât de mulți copii vătămați pe care nu-i putem ajuta, la care nu putem ajunge, la ai căror părinți nu putem ajunge pentru ai avertiza în timp util și a-i încuraja să ajungă la propria lor decizie, propria alegere, nu pentru a le spune: „Vaccinați-vă” sau „Nu vă vaccinați”, ci pentru a-i face conștienți. Cred că a fost o călătorie fascinantă. Nu aș schimba nimic. A fost un privilegiu enorm să interacționez cu aceste familii și să le prezint poveștile în filme documentare sau artistice. Dacă mă simt împlinit? Nu sunt încă gata să mă opresc. Nu, mai sunt câteva filme în mine.

Vedeți și VAXXED - FILMUL (ENG):