ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Popularul psiholog și comentator cultural canadian Jordan Peterson a criticat mesajul transmis înainte de Crăciun de premierul Canadei, Justin Trudeau, în care spunea că oamenii ar trebui să treacă pe lista lor de „cumpărături” și o doză de rapel/supra-rapel COVID, potrivit LifeSiteNews.

Pe 22 decembrie, Trudeau a scris pe Twitter: „Dacă săptămâna aceasta intenționați să faceți cumpărături de ultim moment pentru Crăciun, iată ce mai puteți adăuga pe listă: un supra-rapel. Dacă sunteți eligibil pentru unul, dar nu l-ați făcut încă, vă rog, faceți-l acum. Iar dacă nu ați făcut încă prima sau a doua doză, acum este momentul să o faceți.”
 
Peterson, care s-a vaccinat cu două doze, dar ulterior a regretat că a făcut acest lucru, a precizat că nu va se va lăsa injectat cu un supra-rapel/cu o a treia doză. El a reacționat la sugestia lui Trudeau că vaccinul COVID ar trebui să fie inclus pe „lista de cumpărături”.
 
„Mai scutește-mă, @JustinTrudeau. Serios. Ar trebui să mă omori mai întâi”, a scris Peterson pe Twitter în Ajunul Crăciunului, ca răspuns la tweetul lui Trudeau.
 
Peterson a recunoscut că decizia de a face injecțiile COVID a fost una „stupidă”; el a crezut că, în felul acesta, guvernul îl va lăsa „în pace”.
 
„Uite, m-am vaccinat și oamenii m-au luat la rost pentru acest lucru. M-am gândit: fie, o să mă vaccinez, naibii”, i-a spus Peterson lui Dave Rubin în noiembrie 2021, în cadrul unei discuții în care a criticat măsurile guvernamentale anti-COVID.
 
El a motivat că a luat decizia de a se vaccina în ideea în care Guvernul îl va scuti apoi de alte reguli. „Hai să facem o înțelegere: eu mă vaccinez, iar tu (Guvernul - n.n.) mă lași în pace. Și a funcționat? Nu, așa că, prostul de mine... Știi, așa mă simt în legătură cu treaba asta.”
 
Pe 24 decembrie, ca reacție la anunțul premierului provinciei Quebec privind restricțiile COVID, Peterson a scris pe Twitter: „'Limitarea adunărilor private'. Iisus a plâns. Ce am ajuns?”.

După ce premierul Quebecului a anunțat, în data de 30 decembrie, că provincia va institui restricții de circulație COVID, Peterson a făcut apel la nesupunere civică:
 
„Haideți, locuitori ai Montrealului! Aveți puțin curaj! Sfidați aceste interdicții”, a scris Peterson pe Twitter în data de 31 decembrie.
 
După ce i-a mărturisit lui Rubin că regretă că s-a vaccinat anti-COVID, Peterson a criticat restricțiile impuse de autoritățile canadiene în contextul creșterii numărului de cazuri atribuite variantei Omicron:
 
„Cred că lucrul care m-a surprins cel mai mult, probabil, a fost cât de repede am început să imităm un stat totalitar în perioada imediat următoare apariției COVID”, i-a spus Peterson lui Rubin.
 
Jordan Peterson, care este profesor de psihologie la Universitatea din Toronto, a atras în ultimii ani un număr mare de fani conservatori din Canada și SUA, după ce și-a exprimat punctul de vedere asupra unor teme precum avortul, transgenderismul, educația sexuală și maternitatea.

În opinia lui Peterson, mediul academic actual este controlat de niște „postmoderniști care promovează un activism progresist”.