ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), a anunțat că la începutul anului școlar 2021-2022, părinții vor primi un formular în care vor completa dacă își dau sau nu acordul pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani, informează Observator News

Se reactivează „activistul politic” al instituției

„Va fi un coordonator pe fiecare școală care, prin intermediul diriginților, va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare - fizic, online sau combinat. (...)

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Masca rămâne obligatorie pentru copii

Ministrul a ținut să precizeze și că purtarea măștii de protecție în școală, în spațiile interioare, va fi obligatorie cu excepția învățământului special, în cazul căruia va exista o recomandare privind purtarea măștii, dar nu obligativitate și cu excepția orelor de educație fizică derulate în interior, cu condiția ca în localitate rata de infectare să fie sub 2 la mie. În localitățile cu indici de infectare de peste 2 la mie orele de sport vor putea fi organizate doar în spații exterioare.
 
Cîmpeanu nu este la primul derapaj de acest fel

Vaccinarea copiilor și tinerilor este contraindicată, reacțiile adverse fiind mai violente la vârste fragede, pe când îmbolnăvirea de Covid este mai rară. Ministrul Sorin Câmpeanu este cunoscut pentru politicile pandemice extremiste precum presarea dascălilor și a studenților la vaccinare sau amenințarea cu școala online a celor care nu doresc să fie injectați cu serurile experimentale Covid.