ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Vermont este statul din SUA cu cea mai mare rată a vaccinării anti-COVID. Cu toate acestea, aici se înregistrează și cele mai înalte niveluri de infectări de la începutul pandemiei.

Numărul cazurilor de infectați din Vermont se află la un nivel record, numărul de internări este foarte aproape de recordurile înregistrate iarna trecută, statul a înregistrat ziua cu cele mai multe decese de COVID și luna cu al doilea număr de morți de la începutul pandemiei.

„Cred că este foarte frustrant pentru noi”, declară Michael Pieciak, șeful Departamentului de Reglementări Financiare, responsabil cu statistica statului.

 
 
Peste 69% din populația Vermontului era complet vaccinată împotriva COVID-19 la data de 24 septembrie, potrivit datelor înregistrate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), cu mult peste rata medie la nivel național, de 56%.

Vermontul a înregistrat cea mai mare rată de spitalizări la 100.000 de locuitori în ziua de 30 septembrie, depășind recordul stabilit pe 31 ianuarie anul trecut.

Opt persoane au decedat de COVID pe 13 septembrie, în Vermont, cea mai mare cifră înregistrată de la începutul pandemiei.

La sfârșitul lunii august, patru din zece cazuri de infectări înregistrate în Vermont se înregistrau în rândul persoanelor vaccinate, potrivit unei scrisori deschise, semnate de angajați ai Departamentului de Sănătate, printre care și epidemiologul șef al statului, Patsy Kelso.

Guvernatorul Republican Phil Scott a ridicat starea de urgență din Vermont în iunie, când 80% din populație era deja vaccinată cu prima doză. De atunci, el și-a exprimat în mai multe rânduri temerea privind necesitatea unei reinstituiri a stării de urgență.

„Nu putem să trăim într-o stare de urgență permanentă”, declara el săptămâna aceasta.

Următoarele patru state care se află imediat după Vermont, din punct de vedere al ratei de vaccinare, înregistrează și ele semnale alarmante.

Șeful Umass Memorial Health, cel mai mare sistem de sănătate din Massachusetts, declara recent că spitalele regionale înregistrau de 20 de ori mai mulți pacienți de COVID-19 decât în iunie și că nu are paturi de ATI de vânzare.

Massachusetts are a cincea rată de vaccinare din SUA.

În Connecticut, al doilea cel mai vaccinat stat american, Congresul de aici a extins recent puterile de urgență ale guvernatorului pentru a combate valul pandemic.

Pe 22 septembrie, Maine, al treilea cel mai vaccinat stat, avea 90 de persoane internate la Terapie Intensivă, un record de la începutul pandemiei.

Explozia numărului de infectări în statele cele mai vaccinate nu este o excepție în SUA.
Recorduri de infectări se înregistrează și în Israel, Islanda, Singapore, Malta, Mongolia etc.