ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele de paie al Partidului Național Liberal, fostul premier vaccinist Florin Cîțu, proaspăt întors dintr-o vizită în SUA ce se dorea a fi triumfală, a fost silit să-și dea azi demisia din partidul în care a fost încăpușat de președintele Klaus Iohannis.
 
El a anunțat că a convocat Biroului Executiv pentru ziua de sâmbătă, 2 aprilie, după ce ședința de vineri a BEx care a decis convocarea Consiliului Național al partidului a fost declarată una nestatutară.
 
Însă ședința de sâmbătă nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.
 
Imediat, Cîțu și-a anunțat demisia de la șefia PNL, urmat și de Dan Vîlceanu. La ședința de Birou Executiv convocată de Florin Cîțu au fost prezenți doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan și Cristian Băcanu, informează Evenimentul Zilei.

În mod normal Cîțu ar trebui să-și dea demisia și de la șefia Senatului, împlinind astfel previziunea analistului Ion Cristoiu de ieri noapte, publicată și de ActiveNews, în care acesta se întreba cine va conduce ședința comună de luni a Parlamentului dedicată discursului lui Zelenski?.
 
 
VIDEO cu sfârșitul lamentabil al celui mai prost premier din Istoria României:

 
„Rolul ședinței era foarte simplu, de a avea o discuție față în față cu colegii pentru a da un suflu nou în PNL. Niciodată nu am fost confortabil cu compromisul cu PSD. Din păcate am avut dreptate, e un efect de bumerang, inflația crește.

Nu au vrut să participe la singura ședință convocată statutar. PNL nu respectă statutul. Suntem un partid la guvernare. Lângă România este război. Ceea ce facem în acest moment tocmai stabilitate nu arată. Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor. Am demisionat”, a declarat Florin Cîțu, sâmbătă, la sediul PNL.

Întrebat dacă își va da demisia și de la șefia Senatului, Cîțu a răspuns: „Nu s-a pus problema, nu s-a discutat. Nimeni nu mi-a cerut demisia din funcție, se face un congres. Cum iau decizii, eu vin și vă anunț.

Această coaliție cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut am luat decizii pentru binele României. Dacă eram ascultat, astăzi nu aveam aceste probleme. Sunt decizii care au efect de bumerang”.

Referitorla acuzațiile privind Programul Național de Investiții (PNI), Cîțu a precizat că acesta nu e implementat de președintele PNL.

„Știți bine că am luptat să avem acest PNI, iar eu am vrut să fie suplimentat cu 10 miliarde lei. Să spui că eu nu am vrut PNI e o minciună”, a subliniat Cîțu. Același om care, timp de ani de zile, a împrumutat Româia cu miliarde, la cele mai proaste dobânzi de pe piață.

Liderii a 39 de organizații județele PNL au decis, vineri, convocarea, duminică, a Consiliului Național în ședință extraordinară, pe agenda căreia se va afla convocarea și organizarea Congresului Extraordina : „O situație de criză impune măsuri de criză. PNL are nevoie de un nou management”, au argumentat aceiași oameni care în septembrie 2021 îl aplaudau pe Cîțu și declarau că el este „cea mai bună alegere” pentru PNL, omul potrivit la momentul potrivit ș.cl. Doar că momentul s-a schimbat și, odată cu el, și omul!

Consiliul de duminică, declarat nestatutar de Florin Cîțu, înainte de a convoca ședința de sâmbătă care s-a soldat cu un „ignore” total pentru el, urmat de o demisie

Florin Cîțu anunțase vineri că nu a fost convocat Consiliul Național al PNL nici de către el, ca președinte de partid, nici de către cel care deține funcția de secretar general al partidului, astfel că decizia BEx este una nelegitimă.

„Toate documentele care au venit la partid erau adresate președintelui partidului pentru solicitare de BEx. În partid avem o regulă. Eu voi respecta de fiecare dată aceste reguli cât sunt la PNL și am convocat, conform regulilor din PNL, un BEx, mâine (sâmbătă, n.r.), la ora 12:00, cu prezență fizică, unde voi anunța mai multe lucruri”, transmitea vineri, 1 aprilie, liderul PNL, aflat în sediul central al formațiunii politice.

De asemenea, Cîțu s-a declarat complet dezamăgit de situația tensionată din partidul său, asta pentru că acum șase luni, echipa sa era unită, dar, după ce a efectuat vizita în SUA la finele lunii martie, discuțiile din partid s-au întețit, ajungând să demoleze „unitatea PNL” - adică pe el.

„Mâine (sâmbătă-n.r.) avem un BEx, voi anunța și decizia mea, tot ce vom face. (…) Sunt dezamăgit de această situație, pentru că sunt oameni cu care am pornit la drum acum șase luni de zile. Am pornit pentru un proiect, plec în SUA reprezentând România cu câteva întâlniri foarte bune, mă întorc acasă cu această situație fără să avem o discuție”, spunea Florin Cîțu înainte de a zbura spre SUA.

Dan Vîlceanu anunțase că nu dorește să participe la „bâlci”, așa că mai bine demisionează

Secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu, a declarat vineri că urmează să-și înainteze demisia chiar în ședința convocată sâmbătă, asta deoarece nu dorește să ia parte la ceea ce el a numit „un bâlci” în PNL. Cum ședința nu a mai avut loc sâmbătă, el a anunțat că își menține decizia de a demisiona din funcția avută în PNL, adăugând că renunță și la cea avută în Guvern.
 
Spre deosebire de Cîțu, care n-ar vrea să plece de la Senat, Vîlceanu demisionează și de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
 
Dan Vîlceanu și-a anunțat demisia și de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, după ce a anunțat că își dă demisia din funcția de secretar general al PNL.

Dan Vîlceanu a declarat, sâmbătă, că, în plus față de declarațiile de vineri, vrea să anunțe că zilele viitoare, când va avea o discuție cu premierul Nicolae Ciucă, ar vrea să își înainteze demisia și din funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, informează Antena 3.