ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunțul agențiilor de sănătate din Danemarca și Suedia că suspendă vaccinarea tinerilor și copiilor cu serul Covid de la ModeRNA din cauza miocarditelor și pericarditelor raportate coincide cu reînceperea propagandei din România pentru „vaccinul” Covid de la ModeRNA. 

Suedia și Danemarca au anunțat miercuri că întrerup temporar întrebuințarea „vaccinului” Covid de la ModeRNA la populația tânără după înmulțirea raportărilor de reacții adverse. Un studiu publicat pe 9 septembrie 2021 pe rețeaua medicala internațională medRxiv relevă creșterea cazurilor de inflamare a mușchiului inimii la tineri după vaccinurile Pfizer și Moderna.
 
Timp în care platforma RO-Vaccinare face reclamă la serul Spikevax de la ModeRNA printr-un videoclip pentru tineri. Nu este prima dată când campania de vaccinare națională are reacții atât de defazate față de măsurile din vestul Europei: ne amintim că, în primăvară, când serul Covid de la AstraZeneca era suspendat, rând pe rând, în mai toate statele civilizate, Valeriu Gheorghiță întrerupea doar lotul-problemă și recomanda pe toate canalele continuarea vaccinării cu AstraZeneca.
 
Rezultatele se cunosc, numărul celor care au murit după ce au făcut cheaguri de sânge după vaccinare vorbind de la sine. Același tip de acțiune se remarcă și în privința serului Spikevax de la ModeRNA: autoritățile române ori nu știu ce reacții adverse a provocat el în vest, ori au primit comanda să recicleze în est dozele refuzate pe dincolo.

Agenția suedeză de sănătate a anunțat că va întrerupe administrarea dozelor de la ModeRNA pentru tinerii născuți începând din 1991 după ce datele provenite din raportări au indicat o creștere a miocarditelor și pericarditelor în rândul tinerilor și adulților tineri care au fost injectați cu serul de la ModeRNA. Acele afecțiuni presupun o inflamare a inimii sau a învelișului acesteia, relevă agenția Reuters
 
„Legătura este deosebit de clară când vine vorba de vaccinul Spikevax de la ModeRNA, mai ales după a doua doză", a precizat agenția de sănătate. Serul Covid are la bază tehnologia ARN mesager, insuficient testată, cu scopul dezvoltării de proteine spike la nivel celular, de unde și denumirea produsului - SpikeVax.
 
Danemarca a anunțat că a decis întreruperea temporară a administrării „vaccinului” de la ModeRNA tinerilor sub 18 ani, aplicând „principiul precauției”.
 
„Conform datelor preliminare ... există suspiciunea unui risc crescut de inflamații cardiace după vaccinarea cu serul ModeRNA”, a declarat autoritatea daneză de Sănătate într-un comunicat de presă.
 
Aceasta a citat constatările unui studiu nordic încă nepublicat, care va fi înaintat Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) pentru o evaluare suplimentară. Datele finale sunt așteptate în termen de o lună.