ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinul Covid-19 de la Pfizer-BioNTech are o eficacitate de doar 39% în Israel, potrivit unui nou raport al Ministerului Sănătății, relatează CNBC.

"Trebuie să fim atenți la faptul că, în timp, eficacitatea acestor vaccinuri poate scădea", a declarat Dr. Isaac Bogoch, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Toronto.

"Trebuie să fim pregătiți și trebuie să fim agili că oamenii ar putea avea nevoie de încă un rapel la un moment dat", a adăugat el. "Această supraveghere atentă care are loc în țări precum Israel, Marea Britanie și alte părți ale lumii va fi foarte utilă pentru a conduce politica în cazul în care și când vom avea nevoie de rapeluri."

Varianta delta, prezentă deja în peste 104 țări, îi îngrijorează pe oficialii din domeniul sănătății din SUA, deoarece observă mai multe infecții de debut, care apar la persoanele complet vaccinate, chiar dacă sunt mai ușoare.

Totodată, Anthony Fauci a declarat că persoanele complet vaccinate ar trebui să ia în considerare purtarea de măști în interior ca măsură de precauție împotriva variantei care se răspândește rapid în SUA.

Dr. Paul Offit, care consiliază FDA cu privire la vaccinurile Covid, a declarat că vaccinurile s-ar putea să nu funcționeze la fel de bine împotriva cazurilor ușoare sau a răspândirii bolii la alte persoane.

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că a început să observe scăderea imunității în urma vaccinului și acum intenționează să ceară autorizație de la FDA pentru doza de rapel.